ALERTA MEDICALA. ”E prăpăd”: O nouă molimă în România?! Se vor suprapune cazurile!

În România, în acest moment ”este haos, e anomie, este dezastru administrativ”, atrage atenția un cunoscut economist, care pleacă de la declarațiile conducerii Institutului Național de Sănătate Publică.

România se confruntă cu un dezastru administrativ, care în contextul pandemiei de coronavirus va avea consecințe un adevărat prăpăd asupra populației, trage semnalul de alarmă cunoscutul economist Cristian Socol.

El își susține aceste afirmații pe baza declarațiilor făcute marți seară de Simona Pârvu, șefa INSP – Institutul Național de Sănătate Publică.

”E prăpăd”
Pârvu a vorbit despre consecințele negative pe care le poate avea tendința de negare a pandemiei de COVID-19, din partea populației, mai ales că noul coronavirus se va suprapune peste cazurile de gripă.

”Acum la Digi interviu cu șefa INSP „Garantat vom avea focare în școli. În 2 săptămâni vom avea o prognoză. Se vor suprapune cazurile de gripă cu cele de Covid. Mi-e teamă că dacă va urma acest trend de negare, va avea consecințe.

Să ajungem la o testare de 30.000 cazuri pe zi este optim”.

E haos, e anomie, este dezastru administrativ. Lăsați alegerile și ocupați-vă de gestiunea crizei Covid că e prăpăd.”, a scris Cristian Socol marți pe Facebook.

”Numărul de decese va rămâne crescut”
În context, trebuie precizat că șefa INSP avertizase deja asupra faptului că numărul deceselor provocate de noul coronavirus va continua să crească, în condițiile în care între 20 și 50 de cazuri ajung zilnic la ATI.

”Din păcate, dacă ne menținem pe acest trend numărul de decese va rămâne crescut”, avertizează Simona Pârvu.

În acest moment, România ocupă primul loc în Europa la numărul deceselor din ultimele 14 zile la suta de mii de locuitori.

”Nici acum nu este prea târziu”
”Poate ar fi fost mai bine dacă reușeam să instituim măsurile mai devreme, însă nici acum nu este prea târziu”, mai spune șefa INSP.

Până marți, 4 august, pe teritoriul României au fost confirmate 55.241 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și s-au înregistrat 2480 de decese.

28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.232 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *