ALERTA MEDICALA. Descoperirea care răstoarnă tot ce se știa despre COVID-19

 

Experții din domeniul Sănătății au tras un semnal mare de alarmă și avertizează asupra unei categorii care se pare că devine destul de efectată din cauza COVID-19.

Specialiștii au descoperit că cei mici reprezintă mai mult de 7% din totalul cazurilor de coronavirus din SUA, care a afectat aproximativ 22% din populația țării, iar bilanțul cazurile în rândul minorilor a crescut „în mod constant” din martie până în iulie, anunță CNN.

Această informație reiese din datele publicate de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. „Dovezile recente sugerează că copiii au același nivel de încărcătură virală, sau chiar mai mare, în comparație cu adulții”, arată specialiștii.

Potrocit acestora, transmiterea virusului către și printre copii a fost redus în primele luni ale anului datorită măsurilor de carabtinare și închiderii școlilor.

Însă acum, având în vedere că școlile și universitățile din toată țara se redeschid, situația s-ar putea înrăutăți. „Dacă într-o sală mică sunt introduși 30 de copii. cu o singură ieșire și ventilație proastă, situația nu arată prea bine”.

Grupul de Comunicare Strategică a prezentat sâmbătă, 15 august, cel mai recent bilanț privind evoluția epidemiei de COVID-19 în România. În ultimele 24 de ore numărul îmbolnăvirilor indică un număr alarmant al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.328 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În plus, Organizația Mondială a Sănătății a emis un nou mesaj cu recomandări pentru populație într-o postare făcută pe pagina de Facebook.

„Sunt multe lucruri pe care am vrea să le facem acum, dar nu sunt și cele pe care ar trebui să le facem. Haideți să facem alegerile corecte.

Cu câteva gesturi și acțiuni foarte simple, vă puteți proteja de infecția cu COVID-19 și puteți opri răspândirea virusului la alți oameni”, este scris în postarea făcută de OMS România.

Potrivit directorului tehnic pentru pandemia de coronavirus, Van Kerkhove, COVID-19 încă circulă iar populația este în continuare predispusă la infectare. Acesta a spus că nu există semne care să arate că această boală este sezonieră, motiv pentru care îi sfătuiește pe oameni să respecte măsurile impuse cum ar fi purtarea măștii în locurile unde este necesar și distanțarea socială.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *