Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
MEDICAL

Alertă medicala! Cele cinci minute care ne pot ucide

motivele pentru care toata lumea ar trebui sa poarte masca in pandemia de coronavirus studiul stiintific care demonstreaza ca opreste raspandirea covid 19 scaled 1

Medicii atrag atenția că doar 5 minute de neatenție ne pot costa scump. Riscul de a te infecta cu noul coronavirus poate veni de unde și când te aștepți mai puțin, în contexte care par minore.

Infectarea cu coronavirus se produce exact atunci când lăsăm garda jos, spune Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov.

„Fiecare zi ne aduce un plus de pacienți care se adresează și trebuie internați, cu forme medii sau chiar severe. E o realitate pe care o simțim, o conștientizăm, o vedem și ne miră că încă se pune la îndoială existența virusului sau a pacienților cu COVID sau nu se respectă acele reguli atât de simple și de elementare de prevenție. E discrepanță mare între ce vezi în spital și ce vezi pe stradă”, a explicat Moldovan la Digi24.

Ea spune că mulți dintre cei care ajung la spital cu COVID-19 spun că nu au purtat mască pentru perioade scurte de timp.

„Încă mai depinde de noi…”
„Sunt acele omisiuni care par fără importanță pentru cei care le fac. Acele 5 minute fără mască sau ,,doar acum dat-o jos” sau ,,am uitat să o pun” sau ,,nu o am la mine”. De fapt, aici ne infectăm tocmai pentru că apar aceste breșe de prevenție, aceste omisiuni de scurtă durată. Nu trebuie mult sau prelungite să fie… Tocmai aici, de fapt, ne infectăm”, a adăugat Andreea Moldovan.

„Încă mai depinde puțin de noi să oprim această nebunie. Dar depinde de noi toți la un loc”, a mai spus medicul, îndemnând la responsabilitate colectivă.

Joi au fost raportate alte 4.902 de noi cazuri de coronavirus – un nou record absolut pentru România. Bilanțul COVID-19 a ajuns la 196.004 cazuri, potrivit datelor publicate joi de Grupul de Comunicare Strategică. Este a cincea zi în care în România s-a depășit cifra de 4.000 de cazuri, după ce miercuri fusese un alt record absolut de aproape 4.850.

Din totalul cazurilor înregistrate de la debutul pandemiei, 141.089 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, 6.163 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au murit.

Evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.