Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
MEDICAL

Alerta medicala. Ce este și cum se manifestă ”long covid”. Atentie la SIMPTOME!

coronavirus timisoara 91860100 1

Infecția cu noul coronavirus poate fi, pentru unele persoane, boală pe termen lung, potrivit unui raport al Institutului Național pentru Cercetări în Sănătate din Marea Britanie. În acest caz, bolnavii pot experimenta o mulțime de simptome.

”Long Covid” sau ”coronavirusul de lungă durată” se poate manifesta nu doar la cei care au fost în stare gravă și au fost internați o perioadă lungă, dar și la cei care au avut o infecție ușoară. În ambele cazuri, însă, bolnavii pot experimenta probleme de respirație, oboseală cronică și stări de confuzie.

Astfel, după ce un studiu recent al Institutului Național pentru Cercetări în Sănătate din Marea Britanie arăta că mii de oameni ar putea trăi cu un „Covid de lungă durată” sau ”Long Covid”, care s-ar putea manifesta prin simptome recurente, ce ar afecta totul, de la respirație, creier, inimă și sistem cardiovascular până la rinichi, intestin, ficat și piele, experții de la King College din Londra au vorbit despre simptomele pe care le experimentează aceste persoane.

Potrivit medicilor, persoanele care suferă de coronavirus de lungă durată pot experimenta până la 172 de simptome, între care convulsii violente, tremor accentuat, senzație de frică, confuzie, senzație de amorțeală a extremităților, piele iritată, vânătăi, piele uscate, dar și probleme ale inimii, precum durere a inimii, palpitații cardiace, pierdere a mirosului și a gustului, a apetitutului, țiuituri neplăcute experimentate în timpul nopții, umbre în colțul ochilor, sete excesivă,dureri musculare, dureri de umeri sau de gât, pierdere a părului, crampe severe. Femeile pot experimenta, de asemenea, și întreruperea ciclului menstrual ori amenoree.

Printre simptomele coronavirusului de lungă durată se numără și depresia, anxietatea, frustrarea, izolarea, sentimentele de tristețe, precum și probleme gastro-intestinale, precum diaree, balonare, râgâială, tulburări de somn, apnee în somn, tulburări psihologice, incontinență urinară.

Sursa: digi-world.tv

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.