ALERTA MEDICALA! Au suspendat imunizarea cu AstraZeneca dupa ce o persoană A MURIT, alta în STARE GRAVA

Alertă în Austria! Suspendă imunizarea cu AstraZeneca. Autoritățile austriece au suspendat vaccinările ca măsură de precauție după ce a murit o persoană de 49 de ani.

Este alertă în Austria după ce în urma administrării vaccinului AstraZeneca, o persoană a murit iar alta s-a îmbolnăvit grav. Autoritățile au suspendat preventiv imunizarea.

Alertă în Austria! Suspendă imunizarea cu AstraZeneca. O persoană a murit, alta în stare gravă
„Oficiul Federal pentru Siguranță în Sănătate (BASG) a primit două rapoarte în legătură cu vaccinările făcute cu aceeași tranșă de vaccin AstraZeneca în districtul Zwettl”, au declarat, duminică, autoritățile sanitare din Austria
O femeie în vârstă de 49 de ani a murit din cauza unor probleme severe de coagulare a sângelui, în timp ce alta, în vârstă de 35 de ani, a dezvoltat un embolism pulmonar și se recuperează.

„Nu se ştie încă ce a provocat moartea persoanei”. Este anunţul făcut de Oficiul Federal pentru Siguranță în Sănătate (BASG). Ambele femei erau asistente şi lucrau la clinica Zwettl.

Ce se ştie despre coagularea sângelui? Este un efect secundar după vaccinare
Conform BASG, problemele de coagulare a sângelui nu fac parte din efectele secundare cunoscute ale vaccinului, iar investigația continuă pentru a elimina orice posibilă legătură.

„Ca măsură de precauție, stocurile rămase din lotul de vaccin afectat nu mai sunt eliberate spre vaccinarea populaţiei ”, a adăugat acesta.

AstraZeneca nu a comentat încă despre situaţia aceasta. Potrivit agențiilor de ştiri, Compania AstraZeneca este în contact cu autoritățile austriece și că va susține pe deplin ancheta.

Vaccinul a fost aprobat de autoritățile de reglementare ale Uniunii Europene din 30 ianuarie, care au spus că vaccinul este eficient și sigur de utilizat. Reacțiile adverse observate în studii au fost de scurtă durată în cea mai mare parte și nu au fost raportate problemele de coagulare a sângelui, scrie yahoo.com.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!