ALERTA. Mazare SCAPA de puscarie? Descoperire SOCANTA a avocaţilor

Avocaţii fostului edil al Constanţei, Radu Mazăre, vor să vadă documentele care atestă că în Madagascar a fost respectată întocmai procedura de extrădare.

Potrivit acestora, clientul lor nu ar fi fost dus în fața unui judecător înainte de a fi adus în România. În acest context, s-ar fi comis o fraudă la executare și ar trebui suspendată executarea pedepsei.

„Jurisprudența noastră pe extrădare e destul de săracă, motiv pentru care ar fi chestiuni de pionerat care se invocă în fața instanțelor. Există un principiu al specialității, prevăzut de legea noastră. Principiu care impune o regulă simplă. În momentul în care soliciți extrădarea, poți să judeci sau se se execute pedeapsa doar pe ceea ce a fost prevăzut în cererea pentru care a fost admisă extrădarea.

Noi vrem să vedem dacă statul român a respectat regulile. Să vedem dacă s-a cunoscut faptul că Radu Mazăre beneficia de solicitant al statutului de refugiat, prin aceasta era sub protecția Înaltului Comisariat pentru refugiați și mai mult decât atât, Radu Mazăre nu a văzut la ochi niciun magistrat, deși am aflat că chiar procurorul care a interferat cu el s-a exprimat și ar fi zis că aceea e legea”, a declarat avocatul lui Mazăre.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasa un comentariu