ALERTA MAXIMA! Val de REFUGIATI in Romania! Sunt cu zecile la frontiera! FOTO si VIDEO!

migranti-frontiera-timis-5-1-702x336

In Romania au patruns zeci de refugiati, trecand ilegal granita cu Serbia, la 60 km de Timisoara.

Noaptea trecuta in jurul orei 2.00, aproximativ 60 de refugiati au intrat in judetul Timis, in dreptul localitatii Comlosu Mic, nu departe de punctul de trecere frontiera Lunga.

Patrulele Politiei de Frontiera i-au observat cu echipamentul de termoviziune si i-au inconjurat.

Sunt 60 de imigranti, toti barbati, cu varste intre 20 si 40 de ani. Acestia provin din Afganistan, Irak, Somalia, Maroc si Pakistan.

Imediat s-a declansat protocolul de colaborare intre institutiile statului roman. Mai multe echipaje de jandarmi dar si ofiteri SRI au ajuns la sediul politiei de frontiera din Jimbolia pentru a-i verificat pe cei 60.  Fiecare a fost perchezitionat si, pe rand, au fost interogati. In acelasi timp autoritatile romane au luat legatura cu cele din Serbia pentru a cercetat incidentul de granita.

Deocamdata, nu se stie ce se va intampla cu migrantii dupa ce vor fi triati si verificati. In cazul in care se va dovedi ca nu sunt refugiati, in baza protocolului de colaborare cu Serbia, vor fi trimisi inapoi.

In jurul orei 01.45, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe camp, dinspre frontiera spre interiorul tarii. Imediat, mai multe patrule de interventie si supraveghere a frontierei de stat au intervenit, grupul fiind interceptat in apropierea frontierei pe directia localitatii Comlosu Mic.
Grupul de persoane a fost preluat si transportat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia, in vederea cercetarilor.
Din  primele verificari s-a stabilit ca sunt 60 de persoane  de sex masculin, cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani. Acestia au declarat ca sunt din Pakistan, Irak, Afganistan, Somalia si Maroc. Au fost contactate autoritatile de frontiera sarbe in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie.
Dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat a fost intarit conform planului comun de actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale„, potrivit Politiei de Frontiera.

UPDATE:Acum sunt verificati, dupa care vor fi adusi temporar la Timisoara la Centrul pentru Refugiati. La ora 11.00 vor veni reprezentanti ai autoritatilor din Serbia pentru a analiza procedura de readmisie a lor in tara vecina, in baza unui protocol. Pana la rezolvarea situatiei e posibil sa fie dusi la centrul de cazare de la Arad„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro prefectul de Timis Mircea Bacala.

VEZI SI: Refugiatii au BAGAT SPAIMA in nemti! Sondajul care ii da COSMARURI Angelei Merkel

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasa un comentariu