fbpx
MILITAR

Alertă maximă la NATO! Decizia luată chiar astăzi: Trimite deja trupele

dfc3f09 15c4f7dbc728436cb55742eccce85f00 0 7b12d2dff8af4853bd5f2cd7bc88ce11

Ministerul turc al Apărării a anunțat sâmbătă că va trimite forțe speciale în Kosovo, la cererea NATO, în cadrul unei misiuni de menținere a păcii.

Ministerul turc al Apărării a anunțat sâmbătă că va trimite un batalion de comando în nordul Kosovo, ca răspuns la cererea NATO de a trimite trupe pentru a ajuta la reprimarea protestelor violente.

Turcia va trimite trupe militare în Kosovo
Solicitarea a venit din partea Comandamentului Forțelor Întrunite ale NATO din Napoli, a precizat ministerul într-o declarație de presă postată pe contul său oficial de Twitter. Batalionul se va alătura misiunii de menținere a păcii a alianței în regiune, cunoscută sub numele de KFOR, ca unitate de rezervă.

Comandourile turcești se vor alătura Forței NATO din Kosovo (KFOR), o misiune de menținere a păcii care încearcă în prezent să reprime tulburările din nordul țării balcanice.

„Unitatea noastră desemnată (un batalion de comando) este planificată să fie desfășurată la cazarma Sultan Murat din Kosovo pe 4 și 5 iunie”, a precizat Ministerul Apărării din Turcia.

NATO va trimite 700 de soldați în Kosovo
Un oficial al Ministerului Apărării a declarat că aproximativ 500 de soldați turci vor merge în Kosovo. Oficialul a vorbit sub rezerva anonimatului, în conformitate cu reglementările ministerului.

NATO a anunțat marți că va trimite 700 de soldați pentru a consolida forța din zonă. KFOR este formată în prezent din aproape 3.800 de soldați, dintre care aproximativ 350 din Turcia.

Confruntările violente cu etnicii sârbi de luni s-au soldat cu 30 de soldați internaționali, 11 italieni și 19 unguri, răniți, inclusiv fracturi și arsuri provocate de dispozitive explozive incendiare improvizate.

„Îndemnăm la reținere și dialog pentru a rezolva aceste evoluții din nordul Kosovo, care pun în pericol securitatea și stabilitatea regională”, se arată în declarația turcă. Batalionul de comando turc va fi desfășurat duminică și luni la cazarma Sultan Murat din Kosovo.

Criza din Kosovo
Actuala criză din această țară datează din aprilie, când sârbii din Kosovo au boicotat alegerile locale. Ca urmare a prezenței scăzute la vot, etnicii albanezi au preluat controlul consiliilor locale din nordul Kosovo, care fusese predominant sârbesc.

Atunci când acești reprezentanți albanezi și-au preluat mandatul în zona majoritar sârbă a regiunii, au fost atacați în timp ce încercau să intre în clădirile publice de către militanți susținuți de Belgrad care purtau însemnele fasciste „Z”, simbolul războiului Rusiei în Ucraina.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.