ALERTA MAXIMA. Incepe razboiul! Ordin pentru evacuarea populatiei civile pro-ruse din estul Ucrainei

Denis Pușilin, 40 de ani, șeful autoproclamatei Republici Populare Donețk (DPR), a declarat, într-o înregistrare video, că evacuarea se datorează „agravării puternice” a situației militare din regiune, informează Euronews. Mișcarea a fost organizată în cooperare cu Moscova, iar refugiații sunt așteptați în centre de găzduire din regiunea Rostov.

„Apel de urgență al șefului DPR în legătură cu agravarea bruscă a situației militare”, este titlul comunicatului liderului separatist. El a acuzat forțele ucrainene că au reunit „trupe și arme letale” de-a lungul liniei de demarcație și a susținut că armata este acum „în formație de luptă și gata să pună mâna pe Donbas în forță”.

„Viețile cetățenilor noștri ar putea fi puse în pericol dacă obuzele inamice ar popula zonele Republicii. Din acest motiv, începând de astăzi, 18 februarie, a fost organizată o evacuare centralizată în masă a populației în Federația Rusă”, a precizat Pușilin, liderul DPR din 2018.

El a adăugat că evacuările au fost organizate în coordonare cu Moscova, „facilitățile de primire și cazare pentru cetățenii noștri sunt pregătite în regiunea Rostov”.

„Au fost create toate condițiile pentru o trecere rapidă la punctele de control”, a continuat el. Femeile, copiii și bătrânii vor fi primii evacuați. Separatiștii susținuți de Rusia, care controlează părți din estul Ucrainei de la izbucnirea conflictului, în 2014, și autoritățile ucrainene s-au acuzat reciproc de bombardamentele din ultimele zile. Aliații occidentali au pretins că această situație beligerantă că ar putea fi folosită ca pretext de Rusia pentru a invada Ucraina.

Sursa: libertatea.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *