Alerta MAXIMA in SUA. Se pregătește o lovitură militară împotriva lui Biden?

Responsabilii cu apărarea din Washington sunt îngrijorați de posibilitatea unui atac din partea unor membri ai Gărzii Naționale desfășurați să asigure securitatea de Ziua Învestirii lui Joe Biden.

Se pregătește o lovitură militară împotriva lui Biden? Există suspiciuni că acest lucru este posibil. FBI a început verificarea celor 25.000 de soldați ai Gărzii Naționale cantonați la Washington, informează Associated Press.

US Army a dat publicității o declarație în care arată că lucrează la o verificare suplimentară a antecedentelor militarilor.

Comunicatul arată că toți recruții cunosc Programul de Conștientizare și Raportare a Amenințărilor. Acesta „obligă personalul departamentului să raporteze orice informație privind un comportament extremist știut sau bănuit, care ar putea constitui o amenințare pentru Departamentul Apărării sau pentru Statele Unite”.

Asaltul asupra Capitoliului a determinat oficialii din Washington să ia măsuri drastice pentru a asigura securitatea în Ziua Învestirii.

Joe Biden urmează să fie învestit oficial ca președinte al SUA miercuri, 20 ianuarie.

Armata de la Washington
Municipalitatea a mărit numărul membrilor Gărzii Naționale, desfășurați în capitală, de la 15.000 la 25.000. Această cifră este de trei ori mai mare decât numărul militarilor americani desfășurați în prezent în Irak și Afganistan.

Se pregătește o lovitură militară împotriva lui Biden?
Șeful Pentagonului, Ryan McCarthy, a declarat pentru AP că oficialii sunt conștienți de amenințarea potențială. El i-a avertizați pe comandanți să fie vigilenți față de orice probleme în rândurile trupelor.

McCarthy a declarat că el și alți oficiali nu au dovezi în privința existenței unor amenințări. De asemenea, i s-a raportat că verificările suplimentare nu au semnalat nici o problemă.

Șeful Pentagonului a recunoscut că la mitingul lui Trump din 6 ianuarie au particat și membri ai armatei. El însă a explicat că nu se știe cu exactitate câți au fost și dacă au participat și la atacul de la Capitoliu.

Serviciile secrete sunt însărcinate cu securitatea evenimentelor din 20 ianuarie, scrie AP. Sunt însă implicați și o varietate de membri din personalul militar și din forțele de ordine. Aceștia merg de la Garda Națională și FBI la Departamentul de Poliție Metropolitană al Washingtonului. De la poliția Capitoliului la poliția parcurilor americane.

„Orice tip de activitate implicând violența, nesupunerea civică sau tulburarea liniștii poate fi pedepsit în virtutea Codului Militar sau a legilor statului sau federale”, arată comunicatul armatei.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *