Alertă maximă în România! Un județ întreg ar putea intra în carantină. Când se ia decizia

Autoritățile monitorizează și evaluează îndeaproape evoluția pandemiei de coronavirus într-un județ al României în care spectrul carantinei amenință 12 noi alte localități, în afară de cele care se confruntă deja cu această situație.

Prefectura Argeş a anunţat, miercuri, că 12 localităţi sunt monitorizate după creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus, fiind dispuse măsuri suplimentare.

Terasele se închid la ora 22.00 sau 23.00, iar târgurile sunt interzise. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş va decide luni eventuala carantinare a unor zone.

”Aplicarea cu maximă exigenţă a măsurilor”
”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş, întrunit miercuri în şedinţă extraordinară, a hotărât aplicarea unor măsuri de prevenire suplimentare, cu aplicabilitate imediată, pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. 12 localităţi din Argeş sunt monitorizate atent, în funcţie de evoluţia numărului de cazuri de îmbolnăviri, urmând să se decidă luni, 27.07.2020, eventuale măsuri de carantinare zonală.

Conducerea CJSU Argeş face apel la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă pentru aplicarea cu maximă exigenţă a măsurilor stabilite de lege”, a transmis, miercuri, Prefectura Argeş.

În acelaşi timp, conducerea CJSU Argeş face apel la argeşeni să respecte măsurile de prevenire (portul măştii în spaţiile închise, igiena mâinilor, păstrarea distanţei fizice) pentru a împiedica răspândirea virusului şi pentru a se evita carantinarea zonală.

Măsurile suplimentare de prevenire
Măsurile suplimentare, dispuse prin hotărârea CJSU, sunt următoarele:

– Administratorii pieţelor agro-alimentare, precum şi operatorii economici având ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul vor proceda la monitorizarea permanentă în incinta spaţiilor comerciale a respectării de către vănzători şi cumpărători a măsurilor de conduită socială şi prevenţie – evitarea aglomerării, păstrarea distanţei de 1,5 metri între cetăţeni, purtarea măştii de protecţie şi a mănuşilor de unică folosinţă de către personalul care deserveşte populaţia;

– Se dispune suspendarea tuturor evenimentelor publice de tip târg, bâlci şi alte asemenea, precum şi activitatea de agrement în spaţii de tip piscină, bazin de înot, cu excepţia activităţilor fizice desfăşurate, potrivit legii, de către sportivii de performanţă, în toate localităţile judeţului Argeş, în perioada 23.07. – 09.08.2020, cu posibilitatea de prelungire a duratei în funcţie de evoluţia fenomenului Covid 19;

Capitala de județ, printre localitățile evaluate
– Administratorii societăţilor comerciale care deţin terase a căror activitate a fost redeschisă pe perioada stării de alertă vor proceda la reducerea programului de funcţionare a acestora până la ora 22.00 în cursul săptămânii şi ora 23.00 în zilele de sâmbătă şi duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire şi de către clienţi a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii.

”În funcţie de eficienţa măsurilor aplicate de către autorităţile locale la nivelul fiecărei localităţi şi a modificării incidenţei numărului de cazuri active Covid-19 raportat la o mie de locuitori, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va analiza luni oportunitatea carantinării zonale”, a mai transmis Prefectura.

Localităţile aflate în prezent în evaluare sunt: Piteşti, Mioveni, Ştefăneşti, Costeşti, Bălileşti, Bascov, Brăduleţ, Buzoeşti, Davideşti, Miceşti, Stâlpeni şi Vultureşti.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *