ALERTA MAXIMA IN FRANTA! Vestele galbene fac prăpăd / informatii de ultima ora

Deoarece sâmbătă are un nou protest al ,,vestelor galbene” autoritățile din Franța au mobilizat un număr uriaș de membrii ai forțelor de ordine. Cu câteva ore înainte de începerea unor noi manifestații, 34 de persoane au ajuns în custodia poliției.

Peste 90.000 de membri ai forţelor de ordine au fost mobilizaţi pentru protestul ,,vestelor galbene”.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, cele 34 de persoane sunt în mare parte venite din regiunea Parisului, au în jur de 30 de ani şi aveau asupra lor măsti, praştii, ciocane.

Conform mai multor surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de AFP aproape toate unităţile CRS şi jandarmeriei ar urma să fie mobilizate pentru a asigura sâmbătă menţinerea ordinii în ţară.

Autorităţile franceze sunt îngrijorate că un nou val de „mari violenţe” va avea loc la Paris, la sfârşitul acestei săptămâni, de un nucleu dur de câteva mii de „veste galbene”, a declarat joi un oficial al Palatului Elysee, citat de Reuters, informează hotnews.

De temă că protestele ar putea deveni violente mai multe muzee printre care Louvre, Orsay sau cel de Artă Modernă, vor rămâne închise sâmbătă. Aceeaşi situaţie se va întâmpla si în aczul altor obiective importante din Paris, cum ar fi Turnului Eiffel, Catacombele şi Arcului de Triumf. Și teatrele au decis să amâne spectacolele, iar prima ediţie a festivalului de muzică electronică INASOUND s-a amânat până în primăvară.

Regia autonomă de transport (RATP) a anunţat închiderea pentru public a 36 de staţii şi de gări sâmbătă la Paris. Staţiile Charles de Gaulle Etoile, Auber, Bastille, Concorde, Opera şi Madeleine vor fi închise de la ora locală 05.30 „la solicitarea poliţiei”.

În jur de 50 de linii de autobuz vor fi de asemenea deviate sau suspendate.

De asemenea, meciului dintre Angers şi Bordeaux de sâmbătă va fi amânat la cererea Prefecturii Maine-et-Loire, acesta fiind cea de-a cincea partidă amânată în Liga 1, din cauza protestelor „vestelor galbene”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *