ALERTA Marcel Vela a făcut DECLARATIA MOMENTULUI în ceea ce privește restricțiile de după data de 15 mai. Declarația pe propria răspundere, VALABILĂ și după aceasta data?


Ministrul Marcel Vela a făcut declarația momentului în ceea ce privește restricțiile de după data de 15 mai, dar și dacă va mai fi nevoie de declarația pe propria răspundere.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a explicat dacă după instituirea stării de alertă vor rămâne în vigoare restricțiile legate de circulația între orașe.

„Vor fi permise drumețiile, sporturile intividuale, mersul cu bicicleta, pescuitul. Oamenii o să poată avea activități, să se bucure de natură, să se bucure de primăvară, de vară, dar în același timp, trebuie să respecte măsurile de izolare, de distanțare socială, de igienă personală, pentru că acest virus nu ia vacanță în 15 mai”, a declarat Marcel Vela, în direct la B1 TV.

Întrebat concret dacă cineva poate pleca după 15 mai, la munte, ministrul Marcel Vela a răspuns ferm că „Da, poate. Va scrie în declarația pe propria răspundere că se duce în Sinaia să facă un traseu montan, în perioada de până în perioada de și se duce. Deci la plecare în afara orașului se va completa o declarație, probabil, nu o dau ca și certă, pentru că va decide Comitetul Național pentru Situații de Urgență, dar, pentru a ține sub control posibilele infecții, contaminări cu acest virus păcătos, între orașe trebuie să fie o rigurozitate sau o coordonare, să nu zic un control în sensul strict al cuvântului.

Oamenii trebuie să știe că mișcarea lor trebuie să fie în folosul lor, dar dacă se depășesc unele limite, unele reguli, ei pot să-și riște sănătatea”, a completat el.

Sursa: dcnews.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU