ALERTA Lovitură cruntă pentru toți românii. Nu scapă nimeni

Vești proaste pentru toți românii. De la vârful Autorității Naționale pentru Reglementare în domeniul Energiei vin informații cutremurătoare. Milioane de români vor fi nevoiți să scoată și mai ulți bani din buzunar. Asta pentru că se anunță încă un val de scumpire a energiei și gazelor.

”Deja am studiat bursele externe, bursele regionale, pentru iarna următoare prețul va fi la jumătatea celui de acum și cred că, încet, încet, prețul gazelor naturale se va estompa considerabil față de ce avem acum”, spune Niculae Havrileț.

Se scumpește tot
Și energia electrică va continua să se scumpească, atât timp cât este produsă pe bază de cărbune, un combustibil care poluează, spune președintele Consiliului Concurenței.

”Este intenția Uniunii Europene să vadă un preț mai mare la electricitate. Tocmai ca să scoată din piață electricitatea poluantă, generată de cărbune, și pentru a face consumatorii, și casnici și industriali, conștienți de faptul că trebuie să se orienteze către soluții care consumă mai puțină energie. Deci cât timp România şi alte țări din Uniunea Europeană vom avea nevoie de energia asta scumpă din cărbune, prețurile vor rămâne mari. Şi cel puțin noi în România nu vedem o posibilitate de a înlocui cărbunele în următorii 4-5 ani. Acest lucru înseamnă că măcar în acești 4-5 ani o să vedem prețuri mari la electricitate”, spune Bogdan Chirițoiu.

Vicepreședintele ANRE le-a recomandat clienților casnici de electricitate, care nu au semnat până în prezent un contract pe piață concurențială, să o facă în lunile noiembrie sau decembrie, fiind de așteptat ca prețurile de serviciu universal să crească de la 1 ianuarie anul următor.

Sursa: capital.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *