ALERTA. Lovitură cruntă pentru cei cu centrale termice de apartament!

Se anunță o lovitură cruntă pentru cei cu centrale termice de apartament! Asta pentru că prețurile gazelor naturale ar putea ajunge la niveluri record în această iarnă. Așadar puneți deja bani deoparte pentru facturile care se anunță a fi astronomice.

Prețul gazelor va ajunge la niveluri record? Depozitele sunt destul de scăzute în multe locuri
Simultan, gazul natural lichefiat (LNG) din Asia este la cel mai mare nivel din ultimii opt ani. În contextul în care temperaturile ridicate din emisfera nordică duc la scăderea stocurilor pe piețele-cheie, prețurile gazelor naturale ar putea ajunge la niveluri record în această iarnă, potrivit analizei realizate de reuters.com

„Nivelurile din depozite sunt destul de scăzute în multe locuri, întrucât o vară fierbinte înseamnă că nu există prea multe șanse de a crește stocurile, deci acest lucru ar putea deveni o problemă la iarnă, mai ales dacă vor fi din nou temperaturi scăzute”, a explicat un comerciant din Singapore pentru Reuters.

Citiți și:  Decizie fără precedent. STARE DE URGENTA la granița României

Depozitele europene de gaze sunt în prezent pline în proporție de 50%
Totodată, analiștii spun că depozitele europene de gaze sunt în prezent pline în proporție de 50% până la 60%, comparativ cu 80% vara trecută.

„Există un risc real ca Europa să intre în sezonul de iarnă cu stocuri reduse, ceea ce este de natură să influențeze prețurile”, au declarat analiștii de la ING pentru sursa menționată.

Prețurile la hub-ul olandez TTF au crescut cu 32% în ultima lună, la niveluri maxime, alimentate de întreruperile pentru mentenanța de vară din Norvegia, de aprovizionarea scăzută cu LNG, de prețurile ridicate ale carbonului și de stocurile scăzute.

Citiți și:  Decizie fără precedent. STARE DE URGENTA la granița României

Astfel, Gazprom a renunțat să rezerve capacități suplimentare de tranzit pentru gaze, pentru a satisface cererea, situație care sporește riscurile de creștere a prețurilor în Europa, menționează analiștii.

În Statele Unite, prețurile futures ale gazelor naturale au atins nivelul maxim pe 31 de luni. Timera Energy prevede temperaturi peste medie până în septembrie și niveluri de stocare sub media pe cinci ani. Evoluția actuală a pieței futures sugerează că prețurile vor rămâne peste 4 dolari pe MMBtu până în martie 2022.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *