Alertă la Marea Neagră! Ultima MUTARE a Rusiei: 20 de nave de război și submarine rusești au intrat în zona operațională

Aproximativ 20 de nave de război și submarine rusești au intrat în zona operațională a Mării Negre, a avertizat o actualizare de informații de la Ministerul Apărării (MOD). Trupele lui Vladimir Putin au făcut încă un pas în campania militară a Rusiei împotriva Ucrainei, după ce s-a descoperit că Moscova a asamblat nave ofensive în Marea Neagră.

Cea mai nouă amenințare a Kremlinului la adresa Kievului a fost dezvăluită de Ministerul Apărării într-o actualizare de informații publicată pe Twitter în această dimineață. Acesta a spus: „Aproximativ 20 de nave ale Marinei Ruse se află în prezent în zona operațională a Mării Negre, inclusiv submarine.

Strâmtoarea Bosfor rămâne închisă tuturor navelor de război non-turce, ceea ce face ca Rusia să nu poată înlocui crucișătorul pierdut Moskva în Marea Neagră”. De asemenea, Ministerul Apărării a avertizat că navele care se adună în Marea Neagră ar putea reprezenta o amenințare serioasă pentru Ucraina.

Ei au susținut: „În ciuda pierderilor rușinoase a navei Saratov și a crucișătorului Moskva, flota rusă de la Marea Neagră își păstrează capacitatea de a lovi ținte ucrainene și de coastă”.

Citiți și:  Rușii, lovitură de forță, cu implicații uriașe, în Marea Neagră

Actualizarea informațiilor vine după ce secretarul apărării, Ben Wallace, a susținut că Kremlinul a suferit pierderi mari de la lansarea invaziei Ucrainei pe 24 februarie. Eforturile rusești de a supune Ucraina, pe care Vladimir Putin a descris-o drept o „operație militară specială”, au dus la moartea a 15.000 de militari.

Wallace a spus că 2.000 de vehicule blindate rusești au fost distruse sau capturate, inclusiv 530 de tancuri și peste 60 de elicoptere și avioane de luptă rusești au fost pierdute. Rusia a pierdut, de asemenea, un număr de oficiali militari de rang înalt, inclusiv 36 de colonei și opt generali de la începutul luptei.

Mobilizarea navelor de război și a submarinelor în Marea Neagră nu este prima acțiune pe care Rusia o întreprinde în zonă
Nava emblematică a Moscovei, Moskva, cu rachete, s-a scufundat în zonă după ce s-a spus că ar fi fost „grav avariată” în urma unui incident în care Kremlinul a susținut că muniția de la bordul navei a explodat ca urmare a unui incendiu inexplicabil. Dar Kievul susține că au lovit nava într-un atac cu rachete.

Citiți și:  Rușii, lovitură de forță, cu implicații uriașe, în Marea Neagră

Mai recent, Kremlinul a desfășurat „delfini” militari antrenați la baza sa navală din Marea Neagră, potrivit analizei Institutului Naval al SUA. Se crede că utilizarea „delfinilor” acvatici ar putea ajuta la protejarea flotei sale de un atac subacvatic.

De asemenea, Rusia a făcut presiuni asupra națiunilor occidentale cu caracter non-militar – întrerupând aprovizionarea cu energie către Polonia și Bulgaria, după ce cele două țări au refuzat să plătească în ruble.

Zelensky a respins această mișcare drept „șantaj”, în timp ce președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că arată că Rusia este un partener energetic „nesigur”, informează Express.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.