ALERTA la Kabul. Elveţia și Germania și-au amânat zborurile de evacuare

Elveţia a amânat un zbor charter spre Uzbekistan destinat să ajute în eforturile de evacuare din Afganistanul vecin, a anunţat sâmbătă ministerul de externe federal, citând înrăutăţirea securităţii ce împiedică accesul pe teren la aeroportul din Kabul, relatează Reuters.

„Situaţia de securitate din jurul aeroportului Kabul s-a înrăutăţit semnificativ în ultimele ore. Un număr mare de oameni în faţa aeroportului şi uneori confruntări violente împiedică accesul la aeroportul din Kabul”, a declarat Departamentul Federal de Afaceri Externe (FDFA) într-un comunicat.

Mii de străini şi afgani care au lucrat pentru ambasade şi grupuri internaţionale de asistenţă au fost evacuaţi de pe aeroportul din Kabul după ce insurgenţii talibani au intrat în capitală acum o săptămână. Preşedintele SUA Joe Biden a declarat vineri că aproximativ 13.000 de persoane au fost evacuate de aeronavele militare americane din 14 august.

Elveţia a anunţat vineri că a organizat un zbor charter spre Uzbekistan în sprijinul evacuării persoanelor din Afganistan.

Citește și: S-a dat ALERTA la Kabul: Ambasada SUA din Afganistan a emis o alertă de securitate referitoare la aeroport

„Numai un număr mic de oameni pot fi aduşi pe calea aerului de la Kabul la Taşkent. Deoarece nu este nevoie de evacuări din Taşkent în acest moment, FDFA a amânat zborul charter spre capitala Uzbekistanului programat pentru astăzi”, a declarat FDFA în comunicatul său sâmbătă.

Germania a anulat de asemenea zborurile de evacuare programate pentru sâmbăta şi alte ţări au dificultăţi crescânde în a scoate cetăţenii lor şi angajaţii locali din Afganistan, a spus ministerul, informează Agerpres.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *