Alertă la granițele României! RUSIA anunță măsuri fără precedent. Investiții masive în pregătiri de război

Rusia va adopta măsuri „pentru a îmbunătăți capacitatea de luptă a trupelor în contextul creșterii cursei înarmării”, a declarat ministrul apărării din Rusia, Serghei Șoigu, la ședința de marți a executivului rus, transmite TASS.

Potrivit lui Șoigu, noile măsuri sunt urmare a planurilor SUA de a se retrage din Tratatul INF (privind reducerea rachetelor cu rază medie şi scurtă de acţiune).

Măsurile necesare pentru creşterea cursei înarmărilor au fost discutate de Vladimir Putin cu conducerea Ministerului Apărării şi a întreprinderilor cheie din industria de apărare înca pe 19-22 noiembrie la Soci.

Noul program de stat de înzestrare al armatei va costa bugetul federal 22 trilioane de ruble (aproximativ 330 de miliarde de dolari) până în 2027 şi va permite menţinerea ritmului necesar de modernizare a armatei şi a marinei, a spus Șoigu.

Cheltuielile pentru apărare, securitate şi alte structuri de forţă vor reprezenta 30% din bugetul federal pentru anul 2019 (2,382 trilioane de ruble, aproximativ 3,5 miliarde de dolari), precum şi în perioada 2020 (2,456 trilioane ruble, aproximativ 3,6 miliarde de dolari) şi 2021 (2,523 trilioane de ruble, aproximativ 3,7 miliarde de dolari). Este vorba doar despre capitolele deschise ale bugetului federal. Grosul cheltuielilor destinata aparării vor fi secretizate.

Înca de la începutul lunii noiembrie, Anatoli Popov, seful departamentului de politică bugetară din cadrul Ministerului de Finanţe al Rusiei, a declarat despre faptul că, în următorii trei ani, cheltuielile pentru apărare vor înregistra o creştere record. Potrivit acestuia, din bugetul pentru acest scop vor fi alocate în plus 1,16 trilioane de ruble. Popov a spus că această decizie este „fără precedent”.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile