Alertă la granițele României. A început Revoluția! Legături suspecte cu țara noastră

Lucrurile par să se tensioneze pe zi ce trece în Europa, un val de tensiuni sociale grave trecând peste continent începând cu prima săptămână a lunii decembrie. Se pare că a venit și rândul vecinilor de la vest, de trei zile Ungaria fiind scena unor proteste de amploare, ceva de o noutate absolută pentru regimul lui Viktor Orban.

Deşi protestele au debutat spontan, mai nou oamenii sunt incitaţi să iasă în stradă de partidele politice. Reprezentanţii partidelor ungare de opoziţie i-au îndemnat pe participanţii la manifestaţia antiguvernamentală de ieri de la Budapesta la solidaritate şi la continuarea protestelor.

În cadrul manifestaţiei au luat cuvântul politicieni ai Coaliţiei Democratice (DK), ai Partidului Dialog, precum şi ai Jobbik. Ágnes Kunhalmi (Partidul Socialist Ungar) a numit modificarea de miercuri a Codului Muncii ca fiind un moment istoric, care impune urgentarea solidarizării opoziţiei.

Mulţimea a mărşăluit pe parcursul mai multor ore prin centrul Budapestei, după care s-a deplasat în Piaţa Kossuth, unde manifestanţii au început să arunce cu diferite obiecte în poliţişti. De aceea, poliţiştii, purtând echipamente de protecţie, s-au încolonat în faţa sediului Parlamentului.

Scenariul pare unul similar cu cel din România, unde pe parcursul ultimilor doi ani oamenii au fost incitaţi să iasă în stradă de partidele de Opoziţie şi chiar de preşedintele Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *