ALERTA la granița cu România! Putin e pregătit sa dea ORDINUL in orice moment

Cutremur total la granița cu România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, dar și un oficial ONU au confirmat ce este mai rău. Vladimir Putin ar putea să dea ordinul în orice moment.

Vladimir Putin ar putea să dea ordinul pentru utilizarea armelor nucleare în Ucraina în orice moment, avertizează un oficial ONU, dar și președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Menționăm faptul că au trecut deja trei luni de la declanșarea războiului, iar la un acord de pace între cele două puteri încă nu s-a ajuns.

De asemenea, Ucraina a acuzat Rusia constant că încearcă să evite negocierile pentru a prelungi masacrul care îngrozit întreg globul. Acum însă, Organizația Națiunilor Unite devine și ea din ce în ce mai îngrijorată în legătură cu modul în care războiul din Ucraina ar putea evolua.

O reacție în acest sens a venit de la Ramesh Rajasingham, șeful Direcției pentru Coordonarea Asistenței Umanitare de Urgență al Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Războiul nuclear este acum posibil
El susține că organizația ia în calcul perspectiva unui război nuclear, având în vedere modul în care lucrurile evoluează. „Perspectiva unui conflict nuclear, cândva de neconceput, este acum din nou de domeniul posibilității”, a spus el.

Citiți și:  Zelenski, mesaj dur pentru premierul Ungariei: Ar trebui să decideți singur pentru cine sunteți. Ce spune despre Romania

Totodată, oficialul ONU a mai vorbit despre problemele cu care se confruntă Ucraina în ultimele trei luni de zile și care vor avea efecte pe termen lung. Printre acestea se numără casele distruse, spitalele, școlile, lipsa apei, dar și a alimentelor și medicamentelor, lipsa accesului la electricitate, dar și cele 12 milioane de persoane strămutate.

Războiul din Ucraina are efecte și asupra întregului glob. Creșterea prețului combustibilului și a produselor alimentare din întreaga lume este rezultatul conflictului militar declanșat de Vladimir Putin, avertizează oficialul ONU, care subliniază și că Rusia încă blochează porturile și nu permite scoaterea cerealelor ucrainene.

„Toate acestea îi lovesc cel mai mult pe cei mai săraci, crescând suferința și punând germenul unei instabilități politice și al tulburărilor viitoare în întreaga lume, cu impact direct asupra protecției populației civile”, a rezumat Rajasingham, potrivit Unian.

Citiți și:  Șeful spionajului militar din Ucraina, Kyrylo Budanov, interviu despre sfarsitul lui Putin

Volodimir Zelenski confirmă riscul unui război nuclear
Menționăm faptul că perspectiva armelor nucleare a fost adusă în discuție și de ministrul rus de Externe. El declara recent că Rusia ”ar putea folosi arme nucleare împotriva Ucrainei în viitor”.

La rândul său, și vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a amenințat țările occidentale cu un război nuclear. Președintele Volodimir Zelenski consideră și el că există la momentul actual o amenințare de atac nuclear, iar aceeași părere o au și mai mulți oficiali ucraineni și americani.

Pe de altă parte, atât SUA cât și Marea Britanie i-au transmis Rusiei că va primi un ”răspuns adecvat” în cazul în care ve decide să utilizeze armele nucleare în conflictul militar din Ucraina.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.