Alertă la Carrefour, Lidl și Kaufland!

Lanţul de magazine Profi, ce este controlat de fondul de investiții Mid Europa Partners, și-a pus în plan să ajungă lider de piață în următorii 5 ani.

În momentul actual Kaufland este cel mai mare jucător din comerț, cu afaceri de 2,2 ml. de euro anul trecut.

Potrivit rezultatelor din 2017, Profi se află pe locul şase în comerţul ali­men­tar, însă pos­tea­ză un ritm de creştere de pes­te medie. În ul­ti­mii ani compania a crescut cu circa 30%, iar ofi­cialii companiei spun că rit­mul se menţine şi în 2018.

„În cinci ani piaţa va fi altfel, Profi va fi lider de piaţă, bineînţeles doar dacă menţinem rit­mul şi nu se întâmplă nimic major în piaţa locală (în zona de fuziuni şi achiziţii – n.red.) şi în pieţele externe“, spune Daniel Cîrstea, executivul român care conduce de circa patru ani operaţiunile loca­le ale Profi.

În continuare a adăugat faptul că avantajul companiei în piață este faptul că a mizat pe proximitate, un format care e pe val.

„Noi recuperăm rapid teren şi cotă de pia­ţă, anul acesta vom menţine avansul de peste 30%, urmând a sări pragul de 1,3 mld. euro cifră de afaceri. Creşterea vine atât din expan­siune, dar din evoluţia mai bună a ma­ga­zinelor existente.“

Magazinele Profi sunt controlatede fon­dul de investiţii Mid Europa Partner, iar acestea vor termina anul cu o rețea de peste 900 de magazine.

Potrivit numărului de dechideri din acest an Profi este lider, fiind compania cu cea mai aler­tă expansiune.

„În perioada 2023-2025 noi vom ajunge lider de piaţă, urmând măcar a ne dubla cifra de afaceri. În 2014 (la primul interviu ZF – n.red.) am spus că în 2020 vor fi trei formate câştigătoare şi podiumul va fi format din Lidl, Kaufland şi Profi (nu în ordinea aceasta – n.red.). Vorbim de rezultate per companii – SRL-uri – nu la nivel de grup.“

Şeful Profi a mai spus că în următorii 5 ani se vor mai schimba și alte trenduri.

„Cred că se vor reduce diferenţele între formate, super­mar­keturile îşi vor optimiza costurile, iar discounterii vor aduce elemente extra pentru diferenţiere.“.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.