ALERTĂ Klaus Iohannis, anunt CRUCIAL. Breaking news

Klaus Iohannis a avut, luni, o şedinţă pe tema campaniei de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională, cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Președintele a anunțat că strategia de vaccinare împotriva COVID-19 va fi adoptată într-o ședință a CSAT, care urmează să fie convocată.

”Vaccinul anti-COVID a devenit speranța noastră de a ne reîntoarce, cât mai curând, la o viață normală. La începutul pandemiei au fost multe incertitudini. Vaccinurile s-au transformat într-o certitudine.

Oricât de greu ne-ar fi, trebuie să avem răbdare, să respectăm măsurile de prevenție care încep să dea rezultate. Vaccinurile trebuie distribuite tuturor, în mod echitabil.

Avem de-a face cu o problemă de securitate națională. Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și avem o strategie de vaccinare națională. Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare și stocare, dar și planul de acțiune cu etape clare.

Voi convoca CSAT în perioada următoare pentru a aproba strategia națională. Personalul din domeniul sănătății, din centrele rezidențiale, personalul din domenii cheie, esențiale bunei funcționări sunt cei care vor beneficia cu prioritate de vaccin. Vaccinarea se va face la locul de muncă pentru personalul sanitare.

Strategia de distribuție va ține cont de condițiile de stocare pentru fiecare tip de vaccin în parte, iar MAPN se va ocupa de asta printr-un depozit central și 6 regionale.

”, a spus Klaus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *