Alerta! Infectare DUBLA cu virus gripal si coronavirus?! “Ar fi catastrofal!”

Medicii americani au ajuns la un verdict. Le este teamă, logic, de apariția cazurilor de infectare dublă cu coronavirus.

Medicii din SUA sunt convinși că sistemul de sănătate ar putea avea de suferit din cauza a două virusului, scrie CNN.

“Cu siguranță poți să faci și gripă și Covid-19 în același timp, ceea ce ar fi catastrofal pentru sistemul tău imunitar”, a spus dr. Adrian Burrowes, medic de familie în Florida.

“În fapt, îmbolnăvirea cu gripă face persoana respectivă să fie mai vulnerabilă la a contracta Covid-19 și vice-versa. În momentul în care te infectezi cu virusul gripal sau cu noul coronavirus organismul se slăbește, iar când apărarea organismului se reduce, devii vulnerabil la a contracta și a doua infecție”, a concluzionat și epidemiologul Seema Yasmin.

Citiți și:  ALERTA MEDICALA. ”E prăpăd”: O nouă molimă în România?! Se vor suprapune cazurile!

Situația se complică grav când ”o îmbolnăvire cu unul dintre cele două virusuri, ele atacă plămânii și pot duce la pneumonia, lichid în plămâni sau insuficiență respiratorie. La o îmbolnăvire simultană cu virus gripal și noul coronavirus”.

“riscurile pe termen lung la organe cresc și mai mult”, a precizat dr. Michael Matthay, profesor de medicină și specialist la Universitatea din California.

Lămuriri despre infectarea cu coronavirus
Este, totuși, prea devreme pentru a semnala efectele specifice ale unei duble infecții, dacă ținem cont că vorbim de un virus nou care nu a mai existat până acum în timpul unui sezon gripal.

Michael Matthay susține că riscurile de pneumonie cresc în momentul unei duble infecții, precum și cele ale insuficienței respiratorii.

Citiți și:  Descoperire senzațională a cercetătorilor americani: Cum poți ști în mod SIGUR că te-ai îmbolnăvit de coronavirus

Pentru a evita dublele infecții, specialiștii americani subliniază importanța purtării măștii și distanțării fizice.

Sursa: gandul.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile