“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

ALERTA în toată lumea: Chinezii au trimis opt bombardiere! SUA, reacție FULGER

breaking 2

Tensiune uriașă între SUA și China după noile manevre de intimidare la adresa Taiwanului operate de aviația militară de la Beijing. Departamentul de Stat american a emis o replică extrem de hotărâtă împotriva acțiunilor armatei chineze.

Tensiune uriașă între SUA și China! Situația riscă să degenereze, pe fondul acțiunilor constante de intimidare pe care Beijingul le-a întreprins în ultimul timp împotriva Taiwanului.

O nouă acțiune militară de intimidare desfășurată sâmbătă a atras reacția hotărâtă a Departamentului de Stat american.

Tensiune uriașă între SUA și China! Departamentul de Stat reacționează
Astfel, Departamentul de Stat al SUA a cerut sâmbătă Chinei să nu mai exercite presiuni asupra Taiwanului, după ce ministerul apărării de la Taipei a anunţat că mai multe aeronave chineze au pătruns în cursul aceleiaşi zile în partea sud-vestică a zonei sale de identificare a apărării aeriene, informează Reuters.

‘Îndemnăm Beijingul să înceteze presiunea sa militară, diplomatică şi economică asupra Taiwanului şi să se angajeze, în schimb, într-un dialog semnificativ cu reprezentanţii aleşi în mod democratic din Taiwan‘, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Opt bombardiere şi patru avioane de vânătoare au pătruns în partea de sud-vest a zonei de identificare a apărărII aeriene a insulei, iar forţele aeriene taiwaneze au desfăşurat rachete pentru a ‘monitoriza’ această incursiune, conform informaţiilor furnizate de ministerul apărării din Taiwan.

China se opune independenței Taiwanului
China, care pretinde că Taiwanul este un teritoriu ce îi aparţine, a efectuat zboruri aproape zilnice în ultimele luni deasupra apelor dintre partea de sud a Taiwanului şi Insulele Pratas din Marea Chinei de Sud, controlate de Taiwan.

Taiwanul este o țară insulară din Extremul Orient, fiind alcătuit din: insula principală Taiwan, cunoscută de-a lungul istoriei și sub denumirea lusofonică “Formosa”, Arhipelagurile Penghu, Kinmen și Matsu și niște insule și insulițe disputate din Marea Chinei de Sud. Totul se numește “zona liberă a Republicii China”.

Independența Taiwanului nu a fost proclamată oficial, deoarece Republica Populară Chineză a anunțat că în acest caz va începe un război, cât și datorită faptului că opinia publică din Taiwan e împărțită asupra necesității proclamării oficiale a independenței față de Republica Populară Chineză.

De jure, insula Taiwan n-a fost niciodată separată de China, ea aparținându-i cel puțin din 1945. De facto însă, Taiwan-ul este un stat independent.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.