fbpx
GENERAL

Alertă în România! Vânzarea acestor produse, interzisă de astăzi! Amenzile sunt URIASE

Portofel plin cu bani
Alertă în România! Vânzarea acestor produse, interzisă de astăzi, 27 iunie 2020! Amenzi între 5.000 și 75.000 de lei pentru cei care încearcă să vândă aceste produse în țara noastră. Decizia Guvernului a intrat astăzi în vigoare.

În România este interzisă de sâmbătă, 27 iunie, comercializarea telefoanelor care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT. Prevederea este cuprinsă într-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, privind operarea sistemului de avertizare a populaţiei, RO-ALERT.

Este vorba de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 46/2019 privind operarea Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”. Aceasta a fost publicată anul trecut și se aplică, dar interdicția vânzării telefoanelor incompatibile cu RO-ALERT se va aplica din 27 iunie 2020.

Una dintre obligațiile prevăzute de acest document face referire la telefoanele mobile vândute de comercianți. De acum înainte, aceștia pot să vândă doar telefoane mobile care pot recepționa mesajele de urgență ale sistemului RO-ALERT.

„Telefoanele mobile care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT în toate rețelele publice mobile de comunicații electronice nu pot fi comercializate pe teritoriul României”, scrie în ordonanță.

Amenzile sunt uriașe
Comercianţii care vor continua să vândă aceste dispozitive mobile, riscă amenzi foarte mari. Primele sancţiuni sunt cuprinse între 5.000 şi 75.000 de lei, iar în caz de recidivă sancţiunile pot ajunge de la 50.000 până la 100.000 de lei. Amnezile vor fi aplicate de Protecţia Consumatorului. Telefoanele care nu pot recepţiona mesajele RO-ALERT sunt cele de tip vechi. Comercianţii au acum obligaţia să posteze pe paginile de internet, dar şi la rafturi, informaţii despre capacitatea telefonului de a recepţiona acest tip de mesaje.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Un comentariu

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.

%d blogeri au apreciat: