Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
ECONOMIC

ALERTA in Romania privind PENSIILE. Se anunta DEZASTRU in sistemul public

pensii

Se anunta probleme mari pe termen lung privind sistemul de pensii, dupa ce INS a ajuns la concluzia ca raportul intre pensionari si angajai este 9 la 10.

Cifrele reprezintă media naţională, în condiţiile în care există diferenţe pe regiuni. În Bucureşti, de exemplu, sunt cinci pensionari la zece salariaţi, în judeţul Teleorman sunt 16 pensionari la zece salariaţi, la Giurgiu raportul este de 15 la zece în timp ce în Botoşani, Călăraşi şi Vaslui, raportul este de de 14 la 10.

În primul trimestru al acestui an, în România erau 5,18 milioane de pensionari, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.

Cifrele sunt în scădere cu aproximativ 17.000 de persoane faţă de trimestrul precedent. Pensia medie lunară în ţara noastră era în prima parte a anului de 1,227 de lei. INS a analizat şi pensionarii de asigurări sociale de stat, al căror număr a fost de 4,68 de milioane.

Pensia medie de asigurări sociale a fost de 1.181 de lei. Pensia medie lunară şi pensia medie de asigurări sociale de stat au crescut comparativ cu acelaşi trimestru din 2018 cu 9,4, respectiv 10,2 %, mai arată INS.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.