ALERTA in Romania privind PENSIILE. Se anunta DEZASTRU in sistemul public

Se anunta probleme mari pe termen lung privind sistemul de pensii, dupa ce INS a ajuns la concluzia ca raportul intre pensionari si angajai este 9 la 10.

Cifrele reprezintă media naţională, în condiţiile în care există diferenţe pe regiuni. În Bucureşti, de exemplu, sunt cinci pensionari la zece salariaţi, în judeţul Teleorman sunt 16 pensionari la zece salariaţi, la Giurgiu raportul este de 15 la zece în timp ce în Botoşani, Călăraşi şi Vaslui, raportul este de de 14 la 10.

În primul trimestru al acestui an, în România erau 5,18 milioane de pensionari, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.

Cifrele sunt în scădere cu aproximativ 17.000 de persoane faţă de trimestrul precedent. Pensia medie lunară în ţara noastră era în prima parte a anului de 1,227 de lei. INS a analizat şi pensionarii de asigurări sociale de stat, al căror număr a fost de 4,68 de milioane.

Pensia medie de asigurări sociale a fost de 1.181 de lei. Pensia medie lunară şi pensia medie de asigurări sociale de stat au crescut comparativ cu acelaşi trimestru din 2018 cu 9,4, respectiv 10,2 %, mai arată INS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *