Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

Alertă în România. Este COD ROSU și PORTOCALIU în mai multe zone din țară

735664 1529150699 alerta meteo noi coduri de ploi teorentiale in jumatate din tara

Condiții meteo extreme în România. Țara noastră este lovită din plin de inundații. Meteorologii au venit cu ultimele date despre vreme. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o atenţionare Cod roşu de inundaţii, Cod portocaliu și Cod galben pentru mai multe râuri din țară.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod roşu de inundaţii, Cod portocaliu și Cod galben pentru mai multe râuri din țară. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o atenţionare Cod roşu de inundaţii, valabilă în orele următoare pe un afluent al râului Crasna.

Potrivit hidrologilor, până la ora 13:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de pericol pe râul Maria (afluent al Crasnei) – judeţul Satu Mare.

Același institutul a emis, joi, o avertizare Cod portocaliu de viituri, valabilă pe râuri din judeţele Sălaj şi Satu Mare.

Vreme rea: Se pot produce fenomene hidrologice periculoase
Până la ora 14:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval S.H. Supuru de Jos – amonte confluenţă cu râul Maria, şi Someş – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Agrij – amonte confluenţă cu râul Sălaj.

În plus, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Crasna – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval S.H. Supuru de Jos – amonte confluenţă cu râul Maria.

Potrivit hidrologilor, tot până la ora 14:00, va fi Cod galben de inundaţii, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Vişeu – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, respectiv Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Maramureş şi Bistriţa-Năsăud).

Dezastru in mai multe localități din Satu Mare
O rupere de nori a provocat dezastru in mai multe localități din Satu Mare. În doar cateva minute, ploaia torențială a inundat zeci de gospodării. Până acum, salvatorii au evacuat peste 150 de persoane din calea viiturii. Pericolul nu a trecut. Ploaia torențială, dar și aluviunile scurse de pe versanți au maturat tot ce le-a întâlnit în cale: terenuri, gospodării, case, animale, dar și drumuri naționale și europene. Alerta s-a dat imediat în patru localități din Satu Mare, unde au intervenit zeci de pompieri și jandarmi.

De urgență a început evacuarea oamenilor din calea apelor, cu bărci pneumatice. În localitățile inundate sunt și case serios afectate, unde există pericolul de prăbușire, astfel că evacuarea continuă. Toate persoanele sunt adăpostite la căminul cultural, unde primesc hrană și apă. În zonă, pericolul nu a trecut.

În continuare sunt scurgeri de pe versanți, iar debitele râurilor sunt în creștere. În tot acest timp salvatorii își continuă misiunea contra cronometru.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.