ALERTĂ în Italia: Peste 8% din bolnavii de COVID-19 sunt cadre medicale

Circa 8,3% dintre persoanele infectate cu coronavirus în Italia sunt cadre medicale, procent dublu faţă de cel înregistrat în China, arată un studiu al fundaţiei Gimbe realizat pe baza datelor Institutului Superior de Sănătate din Italia, consemnează miercuri agenţia EFE. Preşedintele Federaţiei naţionale a medicilor italieni, Filippo Anelli, a cerut să fie testate pentru coronavirus toate cadrele medicale, întrucât ”medicii asimptomatici, dar pozitivi fără să ştie, reprezintă un risc enorm pentru spitale”.

În total 2.629 de medici, infirmieri şi alte cadre medicale au avut rezultat pozitiv la testul pentru coronavirusul SARS-CoV-2, conform datelor actualizate marţi, când bilanţul arăta în Italia 31.506 de îmbolnăviri de COVID-19, printre care 2.503 persoane decedate şi 2.941 vindecate.

Citiți și:  Gena care salvează oamenii de cazurile grave de COVID-19. De unde am moştenit-o

Informaţia privind numărul infectărilor în rândul cadrelor medicale italiene apare într-un moment în care acestea din urmă critică insuficienţa materialelor sanitare de protecţie, precum măşti, combinezoane sau mănuşi, în pofida unor iniţiative cum a fost cea a Chinei, care a trimis în Italia 30 de tone de astfel de materiale.

Sursa: stiripesurse.ro

LASA UN COMENTARIU