“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Alerta in Europa. REACTIA Moscovei pe fondul acumulării de forţe NATO în Polonia

rusia reactioneaza dupa ce uefa a mutat finala champions league de la sankt petersburg la paris 2 size6

Avertisment de ultim moment venit de la Moscova. Rusia este hotărâtă să ofere un răspuns proporţional şi adecvat la acumularea de forţe NATO în Polonia. Anunțul a fost făcut de ministerul de Externe al Rusiei.

Ministerul de Externe al Rusiei a anunţat, sâmbătă, că răspunsul Moscovei la acumularea de forţe NATO în Polonia va fi ”proporţional şi adecvat”, a relatat agenţia de ştiri Interfax, care a citat un diplomat rus.

”Un răspuns, ca întotdeauna, va fi proporţional şi adecvat, menit să neutralizeze potenţialele ameninţări la adresa securităţii Federaţiei Ruse”, a declarat Oleg Tiapkin, şeful unui departament al Ministerului rus de Externe responsabil de relaţiile Rusiei cu Europa, conform Reuters.

Președintele Poloniei a spus în ziua de vineri, 10 iunie, că este necesară o prezență mai puternică a NATO în regiune, din motive de securitate. El a subliniat, la finalul Summitului B9, că ţările participante îşi doresc „o prezenţă avansată mai puternică a NATO” în regiune.

Polonia cere o prezență avansată mai puternică a NATO
„Suntem în prima linie a frontului (…), ochii NATO sunt asupra noastră. Vrem să ne asigurăm că există o prezenţă avansată mai puternică a NATO”, a declarat Andrzej Duda la finalul summitului care a avut loc la București.

Totodată, acesta a subliniat că grupurile de luptă trebuie să fie ridicate la rang de brigadă, astfel încât să putem vorbi de o „apărare avansată”, ci nu doar de o „prezență avansată”. În acest context, președintele Poloniei a explicat că o brigadă cuprinde minim 3.000 de militari.

În altă ordine de idei, amintim că președintele american Joe Biden le-a transmis șefilor de state aliate de pe Flancul Estic al Alianței Nord Atlantice (NATO) că este nerăbdător să îi revadă în cadrul summit-ului NATO care va avea loc la Madrid, se arată într-o postare pe contul său oficial de Twitter.

SUA se angajează să apere Flancul Estic al Alianței
De asemenea, președintele Statelor Unite ale Americii (SUA) a precizat că țara sa se angajează să apere Flancul Estic al Alianței, dar să și consolideze securitatea energetică a regiunii. Locatarul Casei Albe a mai spus că Statele Unite ale Americii vor lucra împreuna cu NATO pentru a sprijini Ucraina.

Președintele american a mai spus că statele B9 se află în prima linie a răspunsului colectiv al comunității den euroatlantice în faţa agresiunii neprovocate şi nejustificate a Rusiei în Ucraina, potrivit unor surse.

De asemenea, mesajul locatarului de la Casa Albă reafirmă angajamentul pe care Statele Unite ale Americii l-au luat cu privire la asigurarea securităţii statelor B9, dar și a tuturor statelor membre ale Alianței Atlanticului de Nord, în faţa oricăror acte de agresiune, inclusiv prin implementarea unor măsuri robuste de descurajare a ameninţărilor la adresa securităţii statelor aliate din regiune.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.