“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

Alertă în 8 județe: medicii merg din poartă în poartă și sacrifică toate animalele. Unii proprietari au izbucnit în plâns

mpr

Autorităţile veterinare sunt în alertă maximă! Pesta porcină africană se răspândeşte ca o plagă în România.

Deja avem 500 de focare, iar de la o zi la alta sunt tot mai mulţi porci bolnavi, aşa că autorităţile sunt nevoite să ia măsuri drastice. Acolo unde sunt probleme la porţile oamenilor bat medicii veterinari şi poliţiştii.

Sunt confiscate şi sacrificate toate animalele, inclusiv cele sănătoase. Doar în 3 sate din Ialomiţa au fost ucişi sute de porci.

Este stare de alertă în cele 8 judeţe în care pesta porcină africană face victime.

În comuna Gura Ialomiţei reprezentanţii DSV, jandarmii şi poliţiştii au mers din poartă-n poartă şi au ucis porcii din toate gospodăriile, inclusiv pe cei sănătoşi. Imaginile sunt dezolante.

Decizia a fost luată pentru că virusul pestei porcine se transmite foarte repede.

De disperare unii localnici şi-au tăiat singuri porcii zilele trecute ca să le rămână carnea.

Localnic: “Sunt ca copiii mei, i-am crescut eu de când i-a fătat, am avut grijă de ei. Nu mai pot, s-a ridicat pielea pe mine.”

Reporter: “Pe ăştia doi îi mai aveţi?”
Fermier: “Da, ăştia doi micuţi. Să vorbesc şi eu cu domn doctor poate mi-i lasa, dau iscălitura pentru ei, că am dat bani mulţi pe ei. Îi creştem să mâncăm. Ce tăiem de Crăciun? Manacam varza goală dacă nu avem un porc în curte?!”

Fermier: “Trebuia umblat să vadă care e bolnav, care nu nu aşa, a găsit unul doi bolnavi şi a luat porcii la toată lumea.”

Animalele ucise au fost stropite cu o soluţie specială şi îngropate la marginea satului.

Gigi Petre, prefectul judeţului Ialomiţa: ″În afară de filtrele dezinfectoare pe care le avem la capetele fiecărei localităţi, avem peste 3500 de filtre pe picior pe o rază de 30-40 de km de la focare.”

În Ialomiţa, vineri dimineaţă, erau confirmate 6 focare de pestă porcină africană în 3 localități (Giurgeni – 4 focare, Gura Ialomiței – 1 și Luciu – 1), iar în 3 localități (Bordușani, Gura Ialomiței și Luciu) sunt 6 suspiciuni cu analize în lucru, urmând că diagnosticul să fie confirmat la Bucureşti.

Pe o rază de 40 km în jurul focarelor de pestă porcină africană, în 12 localități, autorităţile au început montarea de filtre pentru dezinfectare. Toate maşinile care tranzitează localităţile, trec prin aceste filtre în care se folosesc substanţe care omoară virusul pestei porcine.

Vineri a fost descoperit un nou focar în judeţul Galaţi. Situaţia este şi mai gravă în Tulcea unde sunt confirmate deja 448 de focare, chiar şi la ferme mari, iar în total au fost ucişi peste 40 de mii de porci. Dar şi în judeţele Constantă, Bihor, Satu Mare, Brăila, Ialomiţa, Sălaj.

Autorităţile promit că cei care au rămas fără porci vor fi despăgubiţi. – Sursa: ZiarulOnline.com

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.