ALERTA! Guvernul Orban se pregătește să instaleze ‘Omerta’! ORDIN pentru punerea în aplicare a ‘Codului Tăcerii’

Dezvăluire Bugetul.ro. Informații de ultimă oră intrate în posesia Bugetul.ro! Guvernul Ludovic Orban se pregătește să instaleze „Omerta” într-una dintre instituțiile de forță folosite, în această perioadă, în lupta contra coronavirusului.

Cel care va face această mutare este nimeni altul decât omul „uns” șef din pixul lui Ludovic Orban. El pregătește un Ordin prin care va face schimbări majore.

Concret, Eduardt Cozminschi, președintele ANPC, urmează să introducă „Codul Tăcerii” în interiorul instituției pe care o conduce.

Cozminschi vrea să dea un Ordin pentru aprobarea procedurii-cadru de control a ANPC.

Conform documentului intrat în posesia Bugetul.ro, angajații Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului vor avea INTERZIS să solicite ajutorul presei în acțiunile pe care le vor efectua.

„În vederea probării neconformităților constatate sau a anumitor situații, echipa de control poate efectua fotografii/înregistrări video ce vor fi folosite exclusiv pentru susținerea documentelor de control, fiind interzisă difuzarea acestora în spațiul public”, se precizează în Draft-ul de Ordin verificat de Bugetul.ro.

Sursele Bugetul.ro spun că acest Ordin va îngreuna activitatea inspectorilor ANPC, deoarece, fără ajutorul jurnaliștilor, comisarilor de la Protecția Consumatorului le va fi mult mai greu să ia măsuri împotriva companiilor-gigant de pe piața locală, care încalcă legislația românească.

Eduardt Cozminschi, numit șef ANPC în decembrie 2019
În luna decembrie a anului 2019, premierul Ludovic Orban îl încăuna șef la ANPC pe Eduardt Cozminschi, la acea vreme secretar general al organizației municipale PNL Botoșani.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii (n.r.- 17 decembrie 2019), domnul Eduardt Cozminschi se numeşte în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor„, se arată în decizia semnată de Ludovic Orban și publicată în Monitorul Oficial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *