Alerta. Guvern Cîțu, MUTARI pe scena politică la final de an

Senatorul PNL, Florin Citu, participa la prima sedinta a Senatului in noua formula, rezultata in urma alegerilor din 6 decembrie, la Palatul Parlamentului, luni, 21 decembrie 2020.

„Cei trei președinți de partide, doi în Guvern, unul la Camera Deputaților, trebuie să cadă de acord după care vor comunica decizia primului-ministru, deși legal nu au această competență și primul-ministru trebuie să o pună în executare cu membri ai Guvernului, care unii ascultă de domnul Barna, alții de domnul Orban, alții de domnul Kelemen Hunor”, a explicat Bogdan Chirieac.

Analistul politic crede, despre situația de față, că „este cea mai sigură cale să faci totul praf. Și vor face totul praf.”

Chirieac: Există o singură speranță acum

Totuși, spune Bogdan Chirieac, „există o singură speranță acum.”

„Ludovic Orban este prizonierul USR-PLUS în acest moment. USR-PLUS să ia ostatic tot Guvernul și apoi toată România. Eu cred că lucrul ăsta se va întâmpla și atunci vom asculta toți de o singură voință, a lui Dacian Cioloș”, a spus în continuare analistul politic Bogdan Chirieac.

Despre USR-PLUS, Bogdan Chirieac a mai afirmat că este singurul dintre partidele aflate la putere cu o strategie bine pusă la punct.

„Tipul ăsta de neo-marxism lucrează foarte exact”, a subliniat Chirieac.

Chirieac: Parlamentul unicameral, o năzbâtie

De asemenea, Bogdan Chirieac consideră că „chestia cu Parlament unicameral e o năzbâtie desființată de specialiști. A fost o manevră a lui Traian Băsescu în 2009 ca să îl ajute să câștige alegerile. Inclusiv numărul de parlamentari e o altă prostie. Ce faci apoi cu cei 18 parlamentari ai minorităților, dacă reduci la 300 de oameni? Ei 18 trebuie să rămână!”.

„Sunt foarte multe aspecte care la vremea respectivă nu au fost luate în seamă, a fost doar o chestie populistă. Întrebarea este cine a mandatat-o brusc pe doamna Dragu să facă astfel de lucruri. Domnul Cioloș a mandatat-o! PNL-ul spuneți că se opune acum? Păi din PNL avem o mulțime de PDL-iști. În 2009, PDL-ul era de acord cu Parlamentul unicameral și cu 300 de parlamentari. Acum nu mai sunt de acord?

Ușor-ușor, se va șubrezi fundamentul statului român care administrează țara. Programul va continua și noi vom fi bucuroși să semnalăm de fiecare dată acest lucru. Lozincile s-au pus în practică”, a mai spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

Acest articol reprezintă o opinie.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.