“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

ALERTA Germania trimite o undă de șoc în toată Europa: „Ce este mai rău urmează să vină”

germania 1024x642 1

Compania germană Uniper, care a fost puternic afectată de reducerea livrărilor de gaz din Rusia a anunțat, marți, că lucrurile se vor înrăutăți în perioada ce urmează din cauza cantității reduse de gaz care a generat majorarea prețurilor pentru consumatori.

Compania germană Uniper, cel mai mare importator de gaze din Germania, a fost puternic afectată de fluxurile de gaze reduse care veneau din Rusia. Compania a avertizat marţi că lucrurile se vor înrăuți în viitor pe fondul preocupărilor legate de aprovizionarea cu gaze ruseşti în Europa, transmite CNBC.

„Am spus acest lucru de mai multe ori în acest an şi educ şi factorii de decizie politică. Uitaţi, ceea ce este mai rău urmează să vină. Ceea ce vedem pe piaţa angro este de 20 de ori preţul pe care l-am văzut acum doi ani – de 20 de ori. De aceea cred că trebuie să avem o discuţie cu adevărat deschisă, în care toată lumea îşi asumă responsabilitatea cum să remediem asta”, a declarat CEO-ul Uniper, Klaus-Dieter Maubach, pentru CNBC, la Gastech 2022 din Milano.

Compania rusească Gazprom a oprit vineri, pe o perioadă nedeterminată, fluxurile de gaze către Europa printr-o conductă majoră. Acesta fapt a creat mari probleme pentru anumite țări europene care sunt puternic dependente de resursele rusești.

Uniper, în calitate de cel mai mare importator de gaze german, a fost puternic afectată de livrările mult reduse prin conducte din Rusia, ceea ce a dus la creşterea preţurilor.

Guvernul german a fost de acord în iulie să salveze Uniper printr-un acord de salvare de 15 miliarde de euro, pentru a oferi companiei aflate în conflict un oarecare ajutor financiar. Maubach a declarat marţi că mai trebuie rezolvate unele detalii pentru acest pachet de stabilizare.

Oprirea gazelor rusești complică situația gazelor în Germania
Oprirea livrărilor de către Rusia prin Nord Stream 1 şi creşterea ulterioară a preţurilor gazelor europene ar putea exacerba situaţia pentru Uniper. Acţiunile listate la Frankfurt ale companiei au scăzut cu peste 88% până în prezent.

Anunţul Gazprom a venit la scurt timp după ce Grupul celor Şapte puteri economice mondiale a susţinut un plan de a propune un plafon al preţului petrolului rusesc.

Gazprom a afirmat că a oprit gazele din cauza unei probleme tehnice
Gazprom a spus că încetarea livrărilor de gaze a fost determinată de o scurgere de petrol într-o turbină.

Conducta Nord Stream 1, care leagă Rusia de Germania, prin Marea Baltică, era programată să fie redeschisă sâmbătă, după trei zile de lucrări de întreţinere.

Moscova a acuzat parlamentarii europeni pentru oprirea furnizării de gaze prin Nord Stream 1, declarând că sancţiunile economice impuse de Occident după invadarea Ucrainei de către Rusia au împiedicat lucrările de reparaţii.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.