ALERTA. Florin Citu, pus la zid. Critici extrem de DURE pentru ministrul Finantelor


Decizia agenției de rating Moody’s de a degrada România stârnește acuze în lanț la adresa Guvernului liberal și cu precădere în ceea ce îl privește pe ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, care este arătat cu degetul pentru o proastă gestionare a finanțelor țării.

Fostul ministru al Muncii în guvernarea PSD, Marius Budăi, îl acuză pe ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, că a dus România în groapă, prin ”cascada de împrumuturi, risipa de cheltuieli și neîncasarea veniturilor la bugetul de stat”.

Acuzațiile vin în contextul în care și cea de-a treia agenție internațională de rating a degradat România, făcând estimări negative cu privire la evoluția economică din acest an.

”Țineți-vă bine! Cîțu provoacă cutremure în economie! Săptămâna și degradarea ratingului din cauza comportamentului iresponsabil al guvernării și al „profesionalismului” premierului dezertor!

”A dus România în groapă”
După Standard and Poor’s și Fitch, Moody’s anunță azi căderea perspectivei de rating asociată României, după ce în 6 aprilie o menținuse la nivelul Stabil. Prin cascada de împrumuturi, risipa de cheltuieli și neîncasarea veniturilor la bugetul de stat, Ministrul Finanțelor a dus România în groapă.

Citiți și:  Scandal în PSD. Ministrul Muncii, Marius Budai, ar fi OUT. Cine ii va lua locul

Nu o spunem noi, o spun toate agențiile de rating, FMI, Comisia Europeană, analiștii financiari și jurnaliștii economici”, a scris Marius Budăi pe Facebook.

”Dacă va continua cu strategia „Nimic pentru Populație”, „nimic pentru IMM uri”, România intră în maximum 6 luni la rating junk. Ceea ce spunem de aproape 6 luni se adeverește.

Moody’s estimează o cădere economică de 5% în 2020, de 2.5 ori mai mult față de estimarea guvernului, de 1.9%. Moody’s estimează un deficit bugetar de 7.7% din PIB și un default privind accesul pe piețele financiare de capital.

Aspectele negative, prezente înainte de criza COVID-19
Interesant, dar și degradant pentru domnul ministru Cîțu, este că aceste aspecte sunt prezente în economia României încă de dinainte de criza COVID 19”, a precizat Budăi.

Citiți și:  ULTIMA ORA. Marius Budai a dat ORDINUL: "nici măcar o zi în plus”

”Ce este de făcut? Noi PSD am propus un Plan Economic la nivel național. Dupa 40 de zile din starea de urgență, niciun român și niciun IMM nu au beneficiat de vreo măsură de sprijin.

În schimb seară de seară propaganda minte cum „Vom face!” „Evaluăm!” „Analizăm!” „Vom propune!”.

Nu domnilor, trebuia analizat, evaluat, propus și făcut încă de când vă gândeați doar la interesele dumneavoastră electorale și provocați criză după criză în România, doar doar veți provoca alegeri parlamentare anticipate”, acuză fostul ministru social-democrat.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.