ALERTA. Florin Citu, declaratii fara precedent. Sunt vizati toti romanii


Având în vedere că în ultima perioada a fost speculată ideea că pensiile ar putea fi tăiate, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu clarifică situația. Acesta a explicat ce se va întâmpla cu pensiile și care este situația sectorului bugetar.

Florin Cîțu a declarat că nu va fi vorba de austeritate în sectorul bugetar, aşa cum a fost ea definită în 2010. Totodată, ministrul a atras ateția că nu se pune problema să se ajungă la tăieri de salarii sau pensii.

„Lucrurile în sectorul bugetar nu vor merge în direcţia aceasta. Eu vă spun de acum că nu va fi vorba de austeritate în sectorul bugetar, aşa cum a fost ea definită în 2010. Nici nu se pune problema de tăieri de salarii sau astfel de decizii. Vă spun din capul locului că nu se va ajunge la aşa ceva”, a spus Cîţu, la Digi 24.

Citiți și:  Cîțu a EXPLODAT! Declaratii HALUCINANTE. Milioane de români ar putea să dea banii înapoi!

În ceea ce priveşte reforma aparatului administrativ, şeful MFP a subliniat că în acest moment există reorganizări în mai multe ministere, iar în această perioadă de criză s-a profitat pentru accelerarea informatizării în administraţie.

„Noi am fost transparenţi din primul moment, am venit cu un guvern cu 16 ministere, iar în acest moment există reorganizări în mai multe ministere. În paralel, am profitat de această situaţie şi am accelerat informatizarea aparatului administrativ. Informatizarea ANAF va aduce la buget cel puţin două puncte procentuale din PIB. De aceea trebuie făcută, bineînţeles că informatizarea şi reorganizarea ministerelor va duce la o altă configuraţie a aparatului administrativ. Este ceea ce am spus şi în primul moment”, a adăugat Florin Cîţu.

Citiți și:  Florin Cîțu, iesire furibunda dupa votarea in Parlament a "legii criminale". Românii își vor pierde casele!

Nu va fi nicio discuție despre tăieri!
Legat de tăierea pensiilor și a salariilor, ministrul Finanțelor a subliniat că aceste discuții „trebuie scoase din spaţiul public”.

„Repet nu va fi nicio discuţie despre tăieri de salarii sau pensii. Acestea trebuie scoase din spaţiul public. Mai mult, anul acesta au crescut salariile în sectorul bugetar, le-am plătit în fiecare lună la timp, mai mult, în condiţii chiar de criză economică, nu ne-am plâns, am reuşit să le plătim la timp, am plătit unele mai devreme. Deci, în ceea ce priveşte salariile şi pensiile nu se va discuta despre aşa ceva, asta trebuie să iasă din spaţiul public”, a concluzionat ministrul Finanţelor.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile