ALERTA Europa revine la restricțiile dure anti-coronavirus. Lovitura pentru milioane de oameni

Noua explozie a ratei de infectare cu coronavirus la nivel european a determinat guvernele din acest continent să revină la restricțiile anti-coronavirus. Liderii fac apel ca oamenii sa se e vaccineze în număr cât mai mare.

Revin restricțiile dure în Europa! Măsuri după explozia ratei de infectare. Ce se întâmplă de Crăciun
Austria, Danemarca, Belgia și Slovacia sunt doar câteva țări care au decis să aplice măsuri dure după ce Olanda a făcut același lucru. Explozia ratei de infectare la nivel european i-a pus pe gânduri pe liderii de pe continent, care au ales să reintroducă restricții severe pentru a controla pandemia de coronavirus, notează știrileprotv.ro.

În ceea ce privește Marea Britanie, guvernul a cerut ca persoanele care lucrează în sistemul public de sănătate să se vaccineze până cel târziu 1 aprilie 2022. De cealaltă parte, Franța a leș ca cea de-a treia doză de vaccin să devină obligatorie pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, în scopul prelungirii certificatului verde COVID.

Marea Britanie nu este singura care a impus vaccinarea cadrelor medicale, pentru ca acestea să își păstreze locul de munca. Italia, Grecia și Franța au impus deja această regulă.

Apel la vaccinare
Marți seara, președintele Franței, Emmanuel Macron, a făcut un noul apel pentru vaccinarea anti-coroanvirus. Acesta a reiterat că doar prin vaccinare oamenii se pot feri de o formă mai severă a bolii.

„Vaccinaţi-vă! Vaccinaţi-vă pentru a vă proteja! Vă reamintesc faptul că o persoană vaccinată are şanse mai mici de unsprezece ori să ajungă la spital în stare critică. Vaccinaţi-vă pentru a putea trăi din nou normal”, spune acesta.

În plus, acesta le-a cerut persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani să se vaccineze cu cea de-a treia doză de vaccin, dacă doresc ca certificatul verde COVID să fie valabil în continuare.

Bulgaria are o rată de vaccinare de 30%
În ultimele 24 de ore, Bulgaria a raportat 334 de decese provocate de coronavirus, un nou record trist de la începutul pandemiei. Certificatul verde COVID a fost implementat în aproape toate spațiile închise din data de 21 octombrie.

Cu toate acestea, rata de vaccinare a persoanelor adulte din Bulgaria este de 30%. De când au fost instituite noile restricții, peste un sfert de milion de oameni și-au făcut prima doză.

Elevii din Belgia, obligați să poarte mască
Autoritățile din Belgia au decis ca elevii mai mari de 12 ani să poarte masca de protecție la ore, la fel ca profesorii.

„E dificil sa predai toată ziua cu masca. Ma ustură gâtul. Dar tot prefer masca predării online”, spune Angélique Fautre, profesor.

La rândul lui, Willy Kersdag, un director de școală din Belgia, spune că „dacă un elev refuză sa poarte masca, e menționat în gazeta clasei. După un anumit număr de abateri, va fi ținut după ore la școală, în ‘detenție’”.

Austria a sporit numărul de polițiști
Guvernul austriac, la rândul său, a sporit numărul de polițiști pe străzi, pentru a impune respectarea noilor măsuri intrate în vigoare. Așa-numita regulă 2G prevede că doar vaccinații și cei trecuți prin boală au acces la servicii și evenimente publice.

Cu 65% din populație vaccinată cu schema completă, Austria a trecut la aceste măsuri radicale după ce numarul zilnic de cazuri noi a depășit 10.000. Cancelarul austriac a avertizat populația că masurile nu vor fi ridicate înainte de sfârșitul anului, așadar de Crăciun va fi lockdown pentru nevaccinați.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *