fbpx
GENERAL

ALERTA Europa da in clocot: Incendieri, pietre, împuşcături şi tunuri de apă

rotterdam olanda 1000x600 1

Proteste cu violențe în Olanda. Câteva sute de persoane au ieșit să protesteze faţă de planurile guvernului de a restricţiona accesul în interiorul clădirilor publice pentru cei care nu au certificate de vaccinare care să indice fie vaccinarea, fie vindecarea de COVID-19. Certificatele sunt disponibile şi pentru persoanele care nu au fost vaccinate, dar fac dovada unui test negativ.

Protestatarii au incendiat vineri seară în Rotterdam maşini şi au aruncat cu pietre în forţele de poliţie care au răspuns cu împuşcături şi tunuri de apă pe măsură ce protestele împotriva măsurilor COVID-19 au devenit violente, transmite Reuters.

„Am tras focuri de avertizare şi au fost şi unele directe, deoarece situaţia punea viaţa în pericol. Ştim că cel puţin două persoane au fost rănite, probabil ca urmare a focurilor de avertizare, dar trebuie să investigăm în continuare cauzele exacte”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Patricia Wessels.

Poliţia din Rotterdam a emis o ordonanţă de urgenţă prin care a fost întrerupt transportul public şi oamenilor li s-a ordonat să plece acasă.

Olanda a reimpus unele măsuri de lockdown la sfârşitul săptămânii trecute pentru o perioadă iniţială de trei săptămâni în efortul de a încetini reapariţia epidemiei, dar numărul zilnic de infectări rămân la cele mai înalte niveluri de la începutul pandemiei.

Pe 20 noiembrie, la Viena, este programată o manifestație uriașă de protest împotriva măsurilor restrictive ale guvernului la care, în premieră absolută, se vor ralia armata și poliția.

Poliția și armata, prin sindicatele lor – Austria fiind o țară în care militarii au dreptul la organizare sindicală – au anunțat că refuză să controleze permisul de sănătate impus de guvern în numele „libertății și demnității umane” și se vor alătura unei ample demonstrații împotriva izolării obligatorii, sâmbătă, 20 noiembrie, la Viena.

Sursa: cotidianul.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.