ALERTĂ! Deutsche Welle AVERTIZEAZĂ România. Afla ce spun despre problema imigranților pentru țara noastră.

România, ca țară mică și relativ săracă, nu poate avea ambiția unei responsabilități globale ca Germania, Franța sau Marea Britanie, dar poate aborda problema din perspectivă morală.

Ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a convocat joi o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă pe tema refugiaților. România nu este deocamdată o țară de destinație, dar ar putea deveni dacă situația se agravează.

În orice caz, în calitate de membră a UE, România va lua parte la deciziile privitoare la criza refugiaților și, implicit, va fi nevoită, la un moment dat, să asume anumite poveri. Deocamdată, subiectul, care provoacă o mare neliniște în țările occidentale, suscită la București considerații pur teoretice, informeaza Deutsche Welle.

1466

Deputatul indepdendent Remus Cernea, de exemplu, a publicat un apel către autoritățile statului îndemnându-le să abordeze problema refugiaților ”în spiritul valorilor europene” și a deplâns anumite reacții occidentale: ”Din nefericire, acești oameni disperați care fugeau din zone de război s-au lovit acolo de atitudini lipsite de compasiune și înțelegere, în contrast cu valorile umaniste și umanitare ale Uniunii Europene. Au fost întâmpinați cu garduri de sârmă ghimpată, cu trupe militare și taburi. Mai mult, în unele țări crește o reacție naționalist-extremistă de rejectare a refugiaților. (…) Dar care ar fi consecința unei astfel de logici? Ar putea lăsa țările U.E., între care și România, zeci și sute de mii de oameni să sufere și chiar să moară de foame, frig și numeroase privațiuni la granițele lor? Ar mai rămâne ceva în picioare din valorile umaniste și umanitare europene dacă astfel de drame s-ar produce?”

Citiți și:  IMIGRAREA ESTE O CRIMĂ ÎMPOTRIVA POPOARELOR EUROPENE ȘI SE VA TERMINA PRIN VĂRSARE DE SÂNGE

În finalul mesajului său, Remus Cernea, a salutat ”atitudinea președintelui german Joachim Gauck care i-a condamnat pe extremiștii de dreapta și pe agitatorii xenofobi, subliniind că aceștia pătează imaginea Germaniei ca o națiune deschisă spre lume”.

Nu există nicio polemică pe tema refugiaților, dar cu toate acestea se manifestă o diferență între poziția guvernului și a lui Remus Cernea: autoritățile abordează chestiunea în termenii riscurilor și ai securității, în timp ce militantul ecologist așază problema sub semnul solidarității și generozității umane. De altfel, el a sesizat imediat consecințele practice ale acestei diferențe de situare: ”Nu în ultimul rând, sper ca dezbaterile asupra acestei teme în Parlamentul României din 8 septembrie a.c. să includă și Comisiile de Drepturile Omului, Culte și Problemele Minorităților Naționale din Senat și Camera Deputaților, nu doar pe cele de politică externă, de apărare și Comisia Shengen, așa cum s-a anunțat inițial.”

Cu siguranță că subiectul nu poate fi privit exclusiv din perspectiva securității naționale, pretinzând un orizont mai larg, chiar dacă și conceptul de ”securitate” a devenit în ultima vreme tot mai elastic.

CITESTE SI: Criza refugiaţilor e de fapt o INVAZIE musulmană organizată!

România ca țară mică și relativ săracă nu poate avea ambiția unei responsabilități globale ca Germania, Franța sau Marea Britanie și prin urmare nu poate gândi soluții cuprinzătoare pe termen lung. De exemplu, responsabilii de la București nu pot avea în vedere acordarea unor ajutoare ”de reconstrucție” pentru țărilor de origine și nici alte intervenții politice, menite să stabilizeze societățile răvășite de război. Marile puteri occidentale s-au dovedit de altfel ele însele neputincioase în ce privește conflictele mereu reaprise din Orientul mijlociu sau din Africa. Mai mult chiar, Occidentul a eșuat în Kosovo, acolo unde, în ciuda supravegherii instituite după desprinderea de Serbia, corupția a înflorit și haosul social a provocat o veritabilă hemoragie migraționistă. Sunt și kosovarii refugiați? iată o întrebare al cărei răspus are multe consecințe politice.

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

În consecință, pentru o țară ca România problema refugiaților are o componentă predominant umanitară. Scutită, prin forța împrejurărilor, de mari responsabilități globale, societatea românească s-ar putea totuși confrunta cu o problemă morală. Iar o țară care nu ezită să-și reafirme – în diferite chipuri – atașamentul față de valorile creștine nu poate închide ochii la tragedia atâtor oameni.

CITESTE SI: S-A UMPLUT PAHARUL! Trei țări europene fac front comun împotriva imigranților.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Urmareste canalul nostru de Telegram! Click aici.

 

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
ionut
ionut
5 ani in urma cu

Sa-i primeasca Franta,Germania,U.K.,Spania,Italia,Olanda,Austria, sa-i tina 30 de zile, apoi sa-i faca colet si sa-i trimita catre tarile musulmane care se lauda cu bogatiile si orasele luxoase pe care le construiesc,cu insulele artificiale in forma de palmier si glob pamantesc , si sa-i cazeze acolo definitiv. Musulmanii de acolo sa-i primeasca cu bratele deschise pe fratii lor mai saraci !!!

Pogo
Pogo
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  ionut

Asa este Ionut. Orase musulmane ca Dubai din Kuwait ar pute sa faca un efort de umanitate. dar am si eu ceva de comentat: Problema este foarte serioasa si daca facem miscari gresite istoria ne va condamna. Aici este vorba de viitorul Europei, viitorul copiilor nostri. Ne aflam in ceamai mare criza umanitatra a secolului, Razboil civil din Siria a dislocat milioane de refugiati in toata lumea. Rusii sustin guvernul actual din Siria iar Americanii vor sa-l dea jos pe dictatorul Bashar Assad. Pretul conflictului 250,000 de oameni au murit. restul fug pe rupte, In Turcia s-au refugiat 1.5 milion oameni, au ichis granitile pentru ca nu mai au fonduri pentru emigranti, nimeni nu i-au ajutat financiar pe turci, Iordania au si ei 1.5 milioane de refugiati, au inchis granitile, Libanonul este un stat de 4 milioane de locuitori, si au luat 2 milioane de sirieni refucgiati, si ei au inchis granitile, ca nu mai au fonduri, Acum germania ia peste 800,000 de refugiati care sincer vor fi peste 1 milion. Romania ia sia 2000 de refugiati asa ca gest, si noi nici pe astia nu ai vrem si aruncam cu cuvinte obscene impotriva conducatorilor pe care i-am ales, Nu exzista o solutie clara decit sa se ajunga la o concluzie intre Rusi si Americani, sau il lasati pe dictatorul Assad sau il dati jos. Asa nu se mai poate. Nu puem face din Syria un desert nelocuit, Din punct de vedere umanitar eu cred ca am ajuns la o limita, Va invit sa va exprimati cu multa logica.

Nelutu
Nelutu
5 ani in urma cu

Nu-mi explic,cum a ajuns in parlament acest homosexual nemernic numit Cernea?De ce nu este exclus din forul legislativ?

petre
petre
5 ani in urma cu

Pina la un punct, Remus Cernea are dreptate, dar stie domnia sa cu ce ginduri si scopuri vin aceste sute de mii de oameni in Europa? Sä privim putin in ograda lor si vom vedea cä in numele propriei religii se mäceläresc intre ei, dar aterizind aici, care sintem altä religie, oare cum se vor comporta? Ce s-a intimplat in Franta, Germania, Spania, etc., täri europene, nimeni nu trage invätämintele de rigoare? Hai sä nu ne mai mintim si sä spunem lucrurilor pe nume: acesti imigranti au träit la ei in tarä in conditii monstruoase si nu s-au plins niciodatä guvernului lor, acum dintr-o datä vor conditii decente, vor nivel de trai ridicat, vor pomenile Europei pe care o blameazä. Citi dintre asa zisii refugiati sint crestini? ALOOOO…ce facem, mutäm räzboiul lor in Europa???

Cristina
Cristina
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  petre

Aici nu mai este vorba de refugiati,astia sunt invadatori.Prea multi si toti odata.Nu sunt o persoana religioasa dar nu-mi place cum suna ,,Allah U akbar'' intr-o tara crestina.O fi Allah cel mai mare dar la ei acasa nu aici.Pentru ei religia e un mod de viata si vin dintr-o lume echivalenta cu cea a evului mediu din Europa,cand spre rusinea noastra,stramosii nostrii savarseau crime in numele religiei.Cred ca domnul Cernea doarme in parlament.Ne indeamna sa luam un refugiat acasa.Are idee cum traim noi,romanii,care muncim 25 de zile pe luna,zi,noapte,in week-end si cand iei salariul,dupa ce platesti datorii si facturi,nu stii pentru ce sa optezi,sa umbli cu burta plina si picioarele ude in pantofii rupti sau invers?O initiativa in sprijinul poporului roman nu putea sa promoveze?

cornel
cornel
5 ani in urma cu

Acesti oameni trebuiesc indiferent due costuri sic at mai urgent.Autoritatile cu mint I bolnave intarzie sa o faca.

Raptor
Raptor
5 ani in urma cu

Nu e problema europei , iar problema statului este sa asigure securitatea granitelor la ce dracu e zona inchisa shengen sau zona de libera circulatie in UE , degeaba? mancatorii astia de taxe eg. politia de frontiera din diverse state nu isi face dracu treaba sau mi se pare ca ea este in legatura de interes cu traficantii ,dar ca din 10000 de "refugiati" bine plasati printre ei sunt ,sa fim "optimisti", sa zicem minim cateva zeci de radicali islamisti ,dar daca printre ei e vreulider de celula or cleric extremist. Si masa asta imensa de omeani cand for vedea ca europa nu le indeplineste asteptarile, multi vor fi deziluzionati, nu vor reprezenta un bazin de recrutare pentru diferite celule teroriste,sau chiar miscari "civice" de impunere a shariei, dracu se gandeste gandeste la asta, la modul cum trateaza problema guvernele europei se delegitimizeaza pe zi ce trece mai mult , uniunea europea ca structura la fel se delegitimizeaza datorita nerespectarii principiului de libera trecere in INTERIORUL uniunii europene , iar cei care mai comenteaza "noi suntem saraci ei se duc in germania , franta , italia ,tarile nordice, noi nu vom fi afectati " Sa se gandeasca dracu CA IN UE SUNT MILIOANE de ROMANI care trimit bani in tara si ale caror locuri de munca vor suferii din greu, trimitand mai putini bani in tara sau chiar intorcandu-se ( pentru a caror lejeritate pe piata muncii europene am platiti integrarea din greu :cu destructurarea industriei, diverse pomeni in industria tarii combinatul galati pentru mittal, strategica distributia energiei electrice catre CEZ etc ). Pentru ce ? pentru ca romanii care sunt acolo sa fie si ei de asemenia sa se gandeasca la siguranta zilei de maine , cine dracu vorbeste de interestul lor ,interesul nostru ca tara de asemenea ?

a.i.
a.i.
5 ani in urma cu

Dle.CERNEA ce-ar fi ca in spiritul asa zisei inaltei atitudini umantare afisate de domnia ta in presa, sint convins din potive pur politice in folosul cresterii capitalului politicpersonal, sa iei acasa la dumneata citiva din asa zisii refugiati musulmani, sa-i hranesti, sa le rezolvi problemele legale si de familie, si dupa aceeasa vii tot aici in presa si sa ne spui si noua, prostimii de rind care inghitim toate gogosile parlamentare din media, cum ti se pare viata, Cred ca va trebui sa le dai probabil si masinile personale. Succes ! Alahu Akbar !

Pogo
Pogo
5 ani in urma cu

Problema este foarte serioasa si daca facem miscari gresite istoria ne va condamna. Aici este vorba de viitorul Europei, viitorul copiilor nostri. Renuntam la cultura si la valorile noastre pentru o alta cultura falimentara sau mergem inainte? Ne aflam in cea mai mare criza umanitatra a secolului, Razboil civil din Siria a dislocat milioane de refugiati in toata lumea. Rusii sustin guvernul actual din Siria iar Americanii vor sa-l dea jos pe dictatorul Bashar Assad. Pretul conflictului 250,000 de oameni au murit. Restul fug pe rupte, In Turcia s-au refugiat 1.5 milion oameni, au ichis granitile pentru ca nu mai au fonduri pentru emigranti, nimeni nu i-au ajutat financiar pe turci, Iordania au si ei 1.5 milioane de refugiati, au inchis granitile, Libanonul este un stat de 4 milioane de locuitori, si au luat 2 milioane de syrieni refugiati, si ei au inchis granitile, ca nu mai au fonduri, Acum Germania ia peste 800,000 de refugiati care sincer vor fi mult peste 1 milion. Romania ia sia 2000 de refugiati asa ca gest, si noi nici pe astia nu ai vrem si aruncam cu cuvinte obscene impotriva conducatorilor pe care i-am ales, Nu exzista o solutie clara decit sa se ajunga la o concluzie intre Rusi si Americani, sau il lasati pe dictatorul Assad sau il dati jos. Asa nu se mai poate. Nu puem face din Syria un desert nelocuit, Din punct de vedere umanitar eu cred ca am ajuns la o limita, Va invit sa va exprimati cu multa logica.

Florin
Florin
5 ani in urma cu

mai oameni buni ,cand o sa amtelegeti ,ca aceasta miscare a acestor refugiati ,este o miscare a elitei de a destabiliza toata europa si de a da frau liber lui sdatana ( islamul). Acesti musulmani vor distruge orice urma de crestinism din europa si din toata lumea ,asa precum de fapt este scris an biblie si nimeni nu va putea schimba ceva
Sa ne rugam ampreuna si sa ne pocaim cat mai este timp.AMIN
.