Alerta. Descoperire SOCANTA despre COVID-19. Ce se intampla cu pacienții imunocompromiși

Un nou studiu publicat în New England Journal of Medicine arată că pacienții imunocompromiși care suferă de cancer și care s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 ar putea fi contagioși cel puțin 2 luni de la debutul simptomelor.

În consecință, ar putea fi nevoie de o perioadă mai extinsă de izolare la domiciliu pentru a evita transmiterea virusului, spun specialiștii.

Virus viabil SARS-CoV-2, prezent la pacienții cu cancer chiar și la 2 luni de la apariția simptomelor de COVID-19
Conform studiului, 18 pacienți infectați care fuseseră supuși unui transplant de celule stem hematopoietice și 2 pacienți cu limfom aveau în organism virus viabil SARS-CoV-2, chiar și la două luni de la apariția simptomelor de COVID-19.

În schimb, persoanele cu o stare generală de sănătate bună care se infectează cu noul coronavirus nu mai sunt contagioase la 7-10 zile de la debutul simptomatologiei, spune dr. Mini Kamboj, medic epidemiolog la Memorial Sloan Kettering Center din New York.

Citiți și:  CEL MAI IMPORTANT EXPERT SUD-AFRICAN PE CORONAVIRUS: „SCOPUL VACCINURILOR ESTE DE A CONTROLA ȘI UCIDE O MARE PARTE A POPULAȚIEI”

Specialistul adaugă că pacienții imunocompromiși prezintă în general contagiozitate mai îndelungată față de majoritatea infecțiilor virale, cum ar fi cea cu virusul sincițial respirator sau cu cel gripal.

Pe baza acestor noi descoperiri, medicii recomandă extinderea perioadei de izolare la domiciliu a pacienților cu cancer diagnosticați cu boala COVID-19, deoarece există un risc destul de mare ca aceștia să fie contagioși și să transmită mai departe coronavirusul.

Contagiozitate COVID – poți fi contagios cu 48-72 de ore înainte să apară simptomele
Potrivit health.harvard.edu, o persoană poate transmite coronavirusul chiar dacă nu prezintă simptome. Mai precis, virusul SARS-CoV-2 are o perioadă de incubație de 3-14 zile, timp în care pot sau nu să apară simptome, în funcție de starea generală de sănătate.

Citiți și:  Florin Zamfiresc, fara speranță! „Guvernele nu se mai tem de revolta populară. Înseamnă că bătălia e pierdută”

În tot acest timp, virusul poate fi transmis altor persoane, prin tuse, strănut, atingerea suprafețelor contaminate etc.

Cercetările arată că perioada maximă de contagiozitate COVID este în primele 48 de ore de la apariția simptomelor, dar, așa cum spuneam mai sus, virusul se poate transmite și mai devreme, când nu sunt simptome, dar și mai târziu, după ce simptomele dispar. De aceea este indicată autoizolarea la domiciliu timp de 14 zile în cazul confirmării testului de COVID.

Cât privește „cantitatea” de virus în cazul asimptomaticilor și celor simptomatici, aceasta este aproape identică, spun medicii, fapt ce întărește necesitatea purtării măștii de protecție, a menținerii distanței fizice și a spălatului corect pe mâini.

Sursa: esquis.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.