ALERTA! Deja sunt probleme MAJORE cu imunizarea anti-COVID în UE!

Compania germană BioNTech vine cu vești proaste încă de la începutul anului. Compania care a produs vaccinul anti-COVID-19, dezvoltat împreună cu Pfizer, a venit cu un avertisment legat de imunizarea în Uniunea Europeană.

Mai precis, compania germană a precizat că este posibil ca imunizarea în Uniunea Europeană să fie întreruptă din cauza unor goluri în stoc până ce alte vaccinuri vor fi aprobate. Trebuie menționat că BioNTech lucrează cu Pfizer pentru suplimentarea producţiei de vaccin.

Într-un interviu acordat de către Uğur Şahin, CEO BioNTech pentru publicația germană Der Spiegel, acesta menționează că lucrurile nu arată bine momentan deoarece nu există alte vaccinuri aprobate iar golul trebuie acoperit cu propriul vaccin.

„Momentan, nu arată bine – apare un gol pentru că nu există alte vaccinuri aprobate şi trebuie să acoperim acest gol cu propriul nostru vaccin”, a spus acesta.

Declarațiile acestuia vin în contextul în care anumite regiuni din Germania au fost nevoite să închidă temporar centrele de vaccinare la câteva zile după ce a început campania.

Ce alte vaccinuri așteaptă aprobare
Vaccinul dezvoltat de compania americană Moderna ar putea fi aprobat de către European Medicines Agency (EMA) pe 6 ianuarie. Mai mult decât atât, ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a îndemnat European Medicines Agency să aprobe rapid și vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca. Vaccinul acestora a fost deja aprobat săptămâna aceasta de Marea Britanie, însă calendarul Uniunii Europene privitor la acest vaccin nu este stabilit.

Directorul BioNTech a mai spus ca vaccinul Pfizer ar trebui să fie eficient în cazul noii variante de coronavirus decetată iniţial în Marea Britanie, care pare a fi mai contagioasă.

„Facem teste pentru a vedea dacă vaccinul nostru poate de asemenea neutraliza această variantă şi curând vom şti mai multe”, a spus el.

Acesta a mai spus că, privitor la noua mutație a coronavirusului, că este posibil să fie necesară optimizarea vaccinului, iar acest lucru ar dura şase săptămâni, iar el ar trebui să primească o nouă aprobare.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.