Alertă de vreme severă imediată şi ninsori, emisă de ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă de vreme severă imediată Cod Galben, de ninsori şi viscol, valabilă la momentul publicării pentru şase judeţe, însă este de aşteptat ca mai multe judeţe să fie vizate în funcţie de extinderea frontului atmosferic.

Şoferii sunt sfătuiţi să nu iasă cu maşinile pe şosea dacă nu sunt echipate corespunzător pentru iarnă şi să circule cu viteză redusă în zonele afectate de ninsori.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă cu efect imediat COD GALBEN, valabilă până la ora 21, de ninsori şi vânt puternic, pentru judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Galaţi şi Vrancea, unde se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de 55…60, local și temporar precipitații predominant sub formă de ninsoare.

De asemenea, în Bucureşti ninge slab şi pe alocuri.

Şoferii sunt îndemnaţi să circule cu prudenţă pe drumurile afectate de ninsoare, maşinile să fie echipate cu cauciucuri de iarnă, iar viteza să fie adaptată la condiţiile de drum.

Având în vedere, avertizarea de cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie, drumarii de la CNAIR informează că se acționează in permanență pentru a menține circulația pe rețeaua de drumuri naționale si autostrăzi in condiții de siguranță, după cum urmează:

DRDP București – 54 autoutilaje si s-au raspandit 376.5 tone material antiderapant

DRDP Craiova – 74 autoutilaje si s-au raspandit 145 tone material antiderapant

DRDP Timișoara – 84 autoutilaje si s-au raspindit 558.2 tone material antiderapant

DRDP Cluj – 89 autoutilaje si s-au raspandit 914.8 tone material antiderapant

DRDP Brașov – 157 autoutilaje si s-au raspandit 2008 tone material antiderapant

DRDP Iași – 207 autoutilaje si s-au raspandit 3983,5 tone material antiderapant

DRDP Constanța – 84 autoutilaje și s-au raspandit 832.5 tonă material antiderapant

Autorităţile fac şi ele apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.