ALERTA DE RAZBOI! Atacuri masive cu drone! Anunț oficial: A lansat un atac fără precedent

Alertă mondială! Un atac masiv cu drone a avut repercusiuni grave în cursul zilei de duminică. Nu se cunoaște numărul victimelor, însă efectele economice sunt deosebit de serioase în această regiune.

Atacurile cu drone contra a două instalaţii petroliere în Arabia Saudită au provocat oprirea „temporară” a producţiei acestora, lucru care a afectat aproape jumătate din producţia gigantului petrolier naţional Aramco, a anunţat sâmbătă ministrul saudit al Energiei, citat de AFP.

Atacul „a condus la suspendarea provizorie a producţiei la siturile Abqaiq şi Khurais”, a declarat ministrul saudit al energiei, prinţul Abdulaziz bin Salman, într-un comunicat dat publicităţii de agenţia de presă SPA.

Acest atac a provocat întreruperea producţiei de 5,7 milioane de barili de ţiţei, adică în jur de 50% din producţia totală a Aramco, a adăugat el.

„Statele Unite condamnă ferm atacul contra infrastructurii importante energetice. Acţiuni violente contra zonelor civile şi a infrastructurii vitale pentru economia mondială nu fac decât să agraveze conflictele şi neîncrederea”, a punctat Casa Albă după un apel telefonic între prinţul moştenitor Mohammed ben Salmane şi Donald Trump.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a fost şi mai explicit: „Iranul a lansat un atac fără precedent contra aprovizionării energetice mondiale”. „Facem apel la toate ţările pentur a condamna public şi fără echivoc atacurile Iranului. Statele Unite vor lucra cu partenerii şi aliaţii noştri pentru a asigura aprovizionarea pieţelor energetice şi pentru ca Iranul să dea socoteală pentru agresiunea sa”, a adăugat Pompeo.

Echipele de securitate de la Aramco au intervenit pentru stingerea incendiilor la Abqaiq şi Khurais.

O anchetă a fost deschisă şi autorităţile au întărit securitatea în jurul celor două situri vizate, împiedicând jurnaliştii să se apropie, potrivit AFP.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *