“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICNATIONALSTIRI

Alertă de gradul zero în Poliție. Se pleacă pe capete

polplec 696x463 1

Speriați de amenințările tăierii pensiilor militare și de majorarea vârstei de pensionare, polițiștii au început să plece masiv din sistem, ajungându-se la un ”spor natural” negativ, o angajare la patru pensionări. Situația este extrem de gravă în MAI, atât pentru cei rămași, fiecare fiind obligat să muncească pentru alți 5, cât și pentru cetățeni, care rămân fără apărare în contextul unei creșteri alarmante a infracționalității.

La un polițist nou intrat în sistem pleacă alți patru, atrag atenția reprezentanții Sindicatului Polițiștilor Europol. Potrivit acestora, de la începutul anului și până la 31.07.2021, au ieșit la pensie nu mai puțin de 1.857 polițiști, din care 1.793 polițiști pentru limită de vârstă și 64 polițiști pentru pensie anticipată parțială. În perioada similară a anului trecut se pesionaseră un număr de 2196 de polițisti până la data de 31.07.2021 și peste 3300 până la sfârșitul anului. Sindicaliștii spun că trendul pensionărilor este unul crescător și asta în condițiile în care singurele încadrări sunt reprezentate de cei 462 absolvenți proveniți din Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” în această vară, iar școlile de agenți de poliție vor avea abia în luna martie 2022 o nouă promoție. ”Acest val de pensionări masive nu face decât să adâncească deficitul de personal existen de aproximativ 30%, polițiștii ajungând să exercite atribuții cât 3, 4 sau chiar 5 polițiști care lipsesc din stradă, care lucrează în dosare penale sau efectuează alte activități indispensabile funcționării instituției”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Polițiștilor Europol.

Noaptea, ca hoții

Polițiștii se grăbesc să iasă la pensie, imediat ce au îndeplinit condițiile legale, de teamă că politicienii vor da o ordonanță noaptea, ”ca hoții”, prin care să le taie drepturile, ne spun sindicaliștii din MAI. ”Cauzele care i-au determinat pe colegi să iasă la pensie sunt legate de instabilitatea și lipsa de predictibilitate legislativă în privința pensiilor militare și faptul că orice politician vine și invocă pensiile militare ca fiind pensii speciale, în contextul în care aceleași beneficii de reducere a vârstei, în funcție de condițiile de muncă, le au multe categorii profesionale. Și atunci, evident, în lipsa unei siguranțe, polițiștii optează pentru ieșirea la pensie, pentru că nu vor să riște o carieră de 25-27 de ani pentru o chestie care se poate întâmpla într-o noapte, pentru că asta este cea mai mare temere, să nu dea o ordonanță noaptea, ca hoții. În al doilea rând, vorbim și despre o prostituție profesională de la nivel instituțional, în sensul în care nu se mai promovează rezultatele, eficiența și competența”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Se lucrează pe avarie

Efectele acestor pensionări se răsfrâng asupra celor care rămân în sistem, marea majoritate dintre ei fiind veniți în ultimii 5 ani de zile, și care sunt nevoiți să facă munca altor 4-5 angajați, spun sindicaliștii. ”În momentul în care la nivelul unei structuri ai 12 funcții prevăzute și tu funcționezi cu 3 sau 4 oameni este clar că vorbim despre o suprasolicitare și o epuizare a angajaților, o lipsă de eficiență, multe lucruri făcute la repezeală pentru a îndeplini termene, cerințe, ordonanțe, dispoziții ale procurorilor din dosare. Deci nu mai vorbim sub nicio formă despre o muncă de calitate, ci vorbim despre o muncă de avarie la nivelul Poliției Române. O avarie care se manifestă pregnant la nivelul celei mai importante structuri, Poliția Judiciară, unde răspunderea este enormă, iar subordonarea este dublă, față de procurori și față de șefii din Poliție. De aceea cele mai multe ieșiri la pensie au fost din această zonă. Pentru cetățeni consecințele sunt întârzieri în soluționarea cauzelor penale, o lipsă a polițiștilor de pe stradă și, implicit, o incidență mult mai mare a infracționalității și o calitate mai slabă a muncii de poliție”, ne-a mai precizat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica.

sursa: national.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

2 comentarii

  1. Dar de dat amenzi pe strada in aer liber bietilor oameni ce nu purtau masti au stiu sa dea, n ést pas? Ce mare placere aveau sa umble ca lupii pe strazi si prin piete sa urmareasca cine nu are masca pe nas… Desi asta era ilegal, in fapt un abuz. Tocmai de aceea, le ofer tuturor care au dat amenzi repet, pt nepurtarea mastii pe strada in aer liber, cea mai groaznica, crunta posibila injuratura romaneasca! Na ca ma jurai! In pietele alea ce colcaie de samsari cu atestate de prod date pe naspa nu va duceati deloc sa va luati de ei, ia sa vedem ma, unde ai tu terenul si ce ai cultivat tu.. etc! Nuuuu vere, ei voiau sa ai masca pe mecla musai!! Va rasa-n coeur de banditi! :)

    1. O sa va plangem de mila :) … facem potera in cartier … si nu mai platim pensiile voastre nesimtite!!!!

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.