Alertă de furtuni, ploi torenţiale şi grindină în România. COD PORTOCALIU!

Administraţia Naţional de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben şi portocaliu de vreme severă în România.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 9 septembrie, ora 11:00 – 10 septembrie, ora 3:00, este valabil un cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.

Rafalele vântului vor depăși 60…75 km/h, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala după-amiaza și noaptea și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse și în intervale mai scurte de timp.

Cod portocaliu de vijelii în Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare
De asemenea, în intervalul 09 septembrie, ora 15:00- 09 septembrie, ora 21:00, este valabilă o avertizare cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului.

Sunt vizate județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, unde vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului – rafale de peste 80…90 km/h și vijelii.

Potrivit ANM, trecător și pe arii restrânse, intensificări ale vântului se vor semnala în prima parte a zilei și în județul Caraș-Severin.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasa un comentariu