ALERTA. Dăncilă îi dă LOVITURA DECISIVA lui Dragnea: Se încalcă legea!

Într-una dintre rarele ieșiri în care care a contestat deciziile lui Liviu Dragnea, guvernul condus de Viorica Dăncilă face referire la o situația de natură penală în care s-ar putea afla șeful PSD.

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu ar putea încălca prevederile Constituţiei. Pare greu de crezut, dar avertismentul vine de la guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Guvernul Dăncilă a transmis că un proiect de lege iniţiat de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi totodată ai partidelor ce formează coaliţia de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, proiect care prevede declasificarea automată, de drept, a hotărârii CSAT din 2005 privind combaterea corupţiei, precum şi a tuturor documentelor care conţin informaţii clasificate în baza acesteia, respectiv a mult discutatelor protocoale secrete de cooperare încheiate de SRI cu Parchetul General, DNA şi alte instituţii din sistemul de justiţie, pentru a se permite astfel revizuire sentinţelor penale bazate pe acestea, ar putea fi neconstituţional, scrie Profit.ro.

Potrivit draftului de act normativ, toate aceste documente vor înceta să producă efecte de orice natură odată cu intrarea în vigoare a legii iniţiate de Dragnea şi Tăriceanu, alături de deputatul PSD Mircea Drăghici. De asemenea, Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI va centraliza aceste documente şi le va pune la dispoziţia persoanelor interesate, care vor putea, la cerere, să le studieze nemijlocit şi să solicite copii de pe acestea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.