Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
POLITICA

Alerta. Creșterea vârstei de pensionare, DISCUTATĂ de Iohannis și Guvern

iohannis cu masca 1920x1020 c default

Dezastrul demografic este amplu dezbătut de președintele Klaus Iohannis și Guvernul Cîțu. Ce măsuri sunt luate în calcul.

Surse politice au declarat pentru g4media.ro că dezastrul demografic care se anunță de câțiva ani se află pe agenda coaliției și a fost discutat la ultimele întâlniri dintre președintele Klaus Iohannis și liderii politici.

În anul 2017, Institutul Național de Statistică (INS) a realizat o proiecție conform căreia dacă evoluția demografică își păstrează cursul actual, România ar putea ajunge la 16 milioane de locuitori în 2050.

Două măsuri luate în calcul
Astfel, ar exista două măsuri sunt luate în calcul pentru temperarea căderii demografice, ambele preconizate să producă efecte pe termen lung.

O primă măsură, anunțată încă de la începutul anului de ministrul muncii, Raluca Turcan, ar fi extinderea voluntară a vârstei de pensionare de la 65, la 70 de ani. Cu alte cuvinte, cine dorește să rămână activ, o poate face și după limita vârstei de pensionare până la 70 de ani, cu sublinierea faptului că extinderea vârstei de pensionare este o decizie voluntară, nu obligatorie, impusă prin lege.

Printr-o astfel de măsură s-ar avea în vedere creșterea calității vieții, în consecință, creșterea speranței de viață, care în România este de circa 75 de ani, cu opt ani mai mică decât în Franța, Spania și Italia, unde speranța de viață este de 83 de ani.

A doua măsură vizează încurajarea natalității, prin măsuri de sprijin a familiilor tinere: construcție de creșe, after-school-uri, pe scurt dezvoltarea infrastructurii din jurul familiei, astfel încât să stimuleze creșterea copiilor.

Anul 2020 a fost al 31-lea an în care s-a înregistrat un declin demografic, adică al 31-lea an în care numărul morților a fost mai mare decât numărul noilor născuți.

Sursa: dcnews.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.