ALERTĂ! Codul Penal a fost adoptat! România, sub talpa infractorilor!

 

Modificările aduse de PSD și ALDE la Codul penal au fost adoptate la limită miercuri de Camera Deputaților, forul decizional. S-au înregistrat 167 voturi ”pentru” (PSD, ALDE), 97 de voturi ”împotrivă” (PNL, USR, PMP) și 19 ”abțineri (UDMR). Numărul minim necesar pentru adoptarea actului normativ era de 165, iar PSD și ALDE au avut doar 159 de deputați prezenți.

PNL și USR au anunțat că vor ataca actul normativ la Curtea Constituțională.

Cel mai important articol modificat de coaliția aflată la guvernare a fost cel care vizează abuzul în serviciu, infracțiunea pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat pe 21 iunie, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Abuzul în serviciu a fost dezincriminat parțial printr-un amendament al PSD, care la rândul lui a preluat aproape în totalitate o propunere venită de la Ministerul Justiției. Noua formulare a abuzului în serviciu stabilește că infracțiunea este doar atunci când un funcționar public fură pentru el sau pentru familie, nu și dacă face acest lucru pentru terți, scade limitele pedepselor și, implicit, a termenului de prescripție, elimină pedeapsa complementară de interzicere a dreptului de a ocupa o funcție publică, iar fapta trebuie comisă în timpul orelor de program pentru a fi considerată infracțiune. Mai mult, articolul privind abuzul în serviciu ”nu se aplică în cazul elaborării, emiterii și aprobării actelor adoptate de Parlament sau Guvern”.

13.53: Tomac anunță că deputatul PMP Mocanu, care a votat proiectul, va fi exclus din partid.

Update 13:50 Raluca Turcan (PNL): Adevăratul program de guvernare, acesta a fost: Codul penal. Dezincriminarea abuzului în serviciu reprezintă un atac direct la statul de drept, la profilul european al țării, la Constituția României

Update 13:48 Dan Barna: De azi, România nu mai e un stat de drept

Update 13:46 Codul penal a fost adoptat cu 167 de voturi ”pentru”, cu doar 2 voturi peste minimul necesar.

Șase parlamentari din coaliția de guvernare PSD-ALDE sunt absenți de la ședința de azi a Camerei Deputaților înaintea votului crucial pe modificarea Codului Penal programat la ora 13.00. Codul Penal conține prevederi care l-ar ajuta pe Liviu Dragnea, dar și pe alți zeci de politicieni, să scape de dosarele penale, relatează G4Media.ro.

Mai multe detalii pe comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.