fbpx
POLITICA

ALERTA! Cîțu cere restructurări. Urmeaza CONCEDIERI in randul bugetarilor!

FlorinCitu RzV 3 1024x682 1

Mii de bugetari se tem că își vor pierde locurile de muncă în curând. Premierul Florin Cîțu a cerut companiilor de stat care sunt pe pierdere să vină cu un plan clar de restructurare, iar asta înseamnă concedieri masive. În pericol sunt angajați de la CFR, TAROM, dar și din multe ministere.

În planul pentru bugetul pentru anul 2021, premierul Florin Cîțu i-a anunțat deja pe șefii companiilor de stat care au pierderi că vor trebui să reducă din personal.

Vor fi afectate CFR Călători, CFR Marfă, CFR Infrastructură, dar și Tarom.

CFR Călători, care are aproximativ 12 mii de angajați, a avut pierderi, în 2020, de peste 300 milioane lei.

Dacă la începutul anului 2020, șefii trecuseră în bugetul pentru venituri și investiții 13.100 de angajați, la finalul anului 2020, mai erau trecuți doar 11.800 dintre aceștia. Cu alte cuvinte, CFR Călători a început restructurările încă de anul trecut, iar concedierile vor urma și în perioada următoare.

CFR Marfă a avut, în 2020, pierderi de 150 milioane de lei și venituri nerealizate de 300 milioane lei, din cauza faptului că ANAF a blocat vânzarea a 9.800 de vagoane. CFR Marfă are aproximativ 4.000 de angajați.

Pe de altă parte, Tarom a avut, în 2020, pierderi de 454 milioane lei, iar din totalul de 1.500 de angajați, 500 vor fi concediați.

De asemenea, sunt foarte multe primării din țară, dar și consilii județene, care au anunțat deja că vor concedia mai mulți angajați, tocmai pentru a reduce costurile în perioada următoare.

Bugetarii revoltaţi ies în fața Guvernului. Calendarul protestelor din ianuarie

Bugetarii ies în stradă, revoltaţi de decizia Guvernului de a le îngheţa salariile. Astăzi, angajaţii din sistemul sanitar sunt în faţa Executivului şi solicită mărirea veniturilor de bază şi sporuri de risc. Mâine, lucratorii din penitenciare vin la Guvern să ceară creşterea salariului minim. Iar protestele, din mai multe domenii, vor continua până la finalul acestei luni.

Sindicaliștii SANITAS se pregătesc să iasă la protest unde își vor striga nemulțumirile în fața Guvernului. Aceștia sunt nemulțumiți de ultimele decizii luate de Guvern, însă sunt supărați de înghețarea salariilor și a pensiilor.

Revendicările sindicaliștilor SANITAS

  • respectarea legii 153/2017 privind creșterea anunală a salariilor de bază

  • acordarea sporurilor la nivelul salariului de bază actual

  • acordarea stimulentului de risc pentru personalul din Asistența Socială

Calendarul protestelor din ianuarie

Luna aceasta sunt anunțate mai multe proteste în Capitală, iar mâine vor avea loc două proteste.

Este vorba despre cel organizat de PUBLISIND (Blocul Național Sindical) și despre cel al Sidicatului Lucătorilor Poștali din Româia, filiala Muntenia.

Pe 18 ianuarie polițiștii vor continua protestul. Aceștia au început deja să protesteze încă de ieri, când au anunțat că nu vor mai da amenzi și doar avertizări scrise sau verbale. Totodată, polițiștii spun că nu vor mai verifica persoanele izolate.

Sursa: antena3.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.