ALERTA Cetățeni europeni, sositi în Marea Britanie, INCHISI și EXPULZATI

Cel puțin 12 cetățeni UE au fost reținuți și apoi expulzați în ultimele 48 de ore pe aeroportul Gatwick din Londra.
În ultimele luni, numărul se ridică la câteva zeci, iar unii dintre ei au fost ținuți, între trei și șapte zile, într-un centru de detenție, aflat la două ore distanță de Londra.

Alin Mituță, europarlamentar: „E în mod clar un abuz al autorităților de frontieră britanice pentru că oamenii aceștia nu prezintă un risc pentru Marea Britanie”.

Răspunsul MAE, la solicitarea Aleph News: „Autoritățile britanice au comunicat că refuzul permiterii intrării s-a datorat, în marea majoritate a cazurilor, lipsei documentelor necesare, solicitate atât în contextul legislației aplicabile începând cu data de 1 ianuarie 2021, cât și în contextul măsurilor adoptate pe fondul situației generate de pandemia de COVID-19”.

Cetățenii europeni sunt trimiși către centre de expulzare a imigranților și sunt ținuți în camerele de detenție din aeroporturi, din cauza politicii Guvernului britanic ce privește „mediul ostil”, politică ce-i afectează după Brexit, relatează The Guardian în urma unor afirmații făcute de activiști și călători intervievați.

Cel puțin 12 cetățeni UE au fost reținuți și apoi expulzați în ultimele 48 de ore pe aeroportul Gatwick din Londra.

În ultimele luni, numărul se ridică la câteva zeci. Unii dintre ei au petrecut între trei și șapte zile la un centru de detenție aflat la două ore distanță de Londra. Ofițerii de frontieră le-au confiscat pașapoartele și telefoanele.

Citiți și:  VERDICTUL lui Bill Gates. Cand se va termina pandemia?

Regulile de intrare în țară sunt confuze. Ministerul de Interne susține că toți trebuie să dovedească că au dreptul de a munci acolo, deși recomandările aceluiași minister spun că turiștii fără vize pot intra să meargă la interviuri și să semneze contracte.

Unora li s-a spus că ar fi trebuit refuzați de compania aeriană, dar reprezentanții acestora neagă că au vreo responsabilitate.

Alin Mituță, europarlamentar: „E în mod clar un abuz al autorităților de frontieră britanice pentru că oamenii aceștia nu prezintă un risc pentru Marea Britanie”
„Este vorba despre câteva zeci de persoane, cetățeni europeni, printre care avem confirmarea că sunt și cetățeni români. Au fost reținuți în centre de detenție pentru imigranți la frontiera cu Marea Britanie.

Am luat legătura cu Ministerul Afacerilor Externe, care ne-a transmis că e în legătură cu acești români și că urmează să se ocupe sau s-a ocupat deja de problema lor. Deci, cumva, problema e în curs de rezolvare, cel puțin în ceea ce privește românii.

Rămâne în continuare problema comportamentului pe care Marea Britanie îl oferă cetățenilor europeni. Tratamentul acesta de a-i trimite în centre de detenție, unde nu au acces la telefon, unde nu pot să comunice cu familia este total disproporționat.

Citiți și:  Începutul sfârșitului! Judecătoarea Mădălina Afrasinie de la Tribunalul București: “Drepturile si libertatile noastre fundamentale sunt sacrificate in numele unei Uniuni care se afla in plin proces de putrefactie…

E în mod clar un abuz al autorităților de frontieră britanice pentru că oamenii aceștia nu prezintă un risc pentru Marea Britanie. Sunt oameni care nu sunt la curent cu noile reguli”, a declarat pentru Aleph News Alin Mituță, europarlamentar.

Scrisoarea deschisă, pentru Ursula von der Leyen, semnată de europarlamentari români
„Delegația USR PLUS în parlamentul European a trimis o scrisoare către președinta Comisiei și către vicepreședintele Sefcovic și am cerut câteva lucrui.

Am cerut Comisiei să discute cu Marea Britanie la nivel politic și să determine Marea Britanie să nu mai urmeze genul ăsta de tratament pentru cătețenii europeni. Am cerut să ne precizeze Marea Britanie de câți cetățeni este vorba.

Și, de asemenea, am cerut Comisiei să ajute statele membre să repatrieze cetățenii respective, inclusiv românii. Avem mecanisme în acordul de ieșire a Marii Britanii din UE prin care putem să reglăm aceste probleme”, se arată în scrisoarea deschisă, semnată de europarlamentari români, trimisă către Ursula von der Leyen.

Sursa: aleph.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!