ALERTA Arafat anunță celulă de criză in Romania

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a vorbit, miercuri seară, de la Guvern, despre perioada caniculară, cu temperaturi ridicate, din perioada următoare.

„ANM-ul a anunțat două intervale, 21 iulie-24 iulie, cod galben de caniculă ridicat, iar în 22-23 iulie o să fie și un cod portocaliu.

În situația în care ne aflăm și în perioadă de secetă, riscul de apariții de incendii este foarte ridicat.

Astăzi, la nivelul CNSU desemnarea DSU pentru gestionarea situației, activarea celulei de criză. La CNCCI se va crea o celulă pe partea de caniculă.

Personalul din minister va fi convocat la nevoie. Dacă avem nevoie de avioane de la MApN, vom avea oameni de acolo. S-a hotârât convocarea de îndată a comitetelor județene pentru situații de urgență.

A fast aprobat un set de măsuri generale pentru populație și instituții: amenajarea unor puncte medicale, cu apă, informarea preventivă a populației pe perioada caniculei, monitorizarea zonelor forestiere, desfășurarea de controale pentru prevenirea incendiilor, identificarea și monitorizarea populației vulnerabile, evitarea deplasărilor pentru persoanele care suferă de boli, evitarea expunerii la soare”.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.